FOTO: null

U pretposljednjem kolu Prve lige Republike Srpske u košarci, Radnik je u subotu ugostio Prijedor i u dosta zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici slavio, ali tek poslije produžetaka, rezultatom 82 – 73.

Moglo bi se reći i ubjedljiva pobjeda Radnika nad gostima iz Prijedora, u pretposljednoj utakmici u regularnom dijelu sezone Prve lige Republike Srpske. Ipak, prema stanju stvari na terenu je bilo nešto drugačije. Veoma motivisana ekipa Prijedora, koja je u subotnjoj utakmici išla ne sve ili ništa, zadala je dosta problema vodećoj ekipi prvoligaške konkurencije.

Treba reći i da Radnik ne pruža partije koje su ga krasile tokom cijele sezone. Muče se Bijeljinci već nekoliko kola da nadomijeste nedostatak kapitena i najboljeg igrača, Lontoša, koji zbog povrede još dugo neće moći da pomogne svojim saigračima. Tako je bilo i protiv Prijedora, neizvjesna utakmica u kojoj su domaći u većem dijelu bili u blago podređenom položaju, stizali rezultat, mučili se u fazi napada, ali na kraju ipak pokazali da imaju karakter. Prvo poluvrijeme je bilo u potpunosti izjednačeno, ipak prednost od jednog poena pokazivala je Prijedorčanima da mogu da igraju protiv Radnika.

Silno motivisani činjenicom da bi uz pobjedu u Bijeljini i u posljednjem kolu, možda i mogli do plej ofa, gostujući igrači su u trećoj četvrtini u potpunosti nadigrali Radnik i napravili dobru zalihu od deset poena prednosti pred odlučujuće minute. Kvalitet domaćih došao je ipak do izražaja u posljednjoj četvrtini, Radnik je gostima dozvolio samo osam poena u ovom periodu, ali u neizvjesnoj završnici nije uspio više od izborenih produžetaka.

Oni su, s druge strane, izgledali kao formalnost za domaće. Na samom startu napravljena je razlika od 6 poena koju, vidno iscrpljni gosti, nisu uspjeli da nadoknade. Nošen sjajnog igrom raspoloženog Krajišnika, Radnik je na kraju slavio sa devet poena razlike , 82 – 73, upisao dva nova boda i što je najvažnije zadržao vodeću poziciju na tabeli pred posljednje kolo u kome će biti riješene sve nedoumice oko učesnika plej ofa za popunu elitnog takmičenja u BiH.

Najzaslužniji za pobjedu Radnika svakako je bio Igor Krajišnik, koji je postigao čak 29 poena, a standardno dobar bio je kapiten Kokoruš, koji je novom trijumfu svog kluba doprinio sa 17 poena. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Bišanović sa 17 poena, a Stakić ga je pratio sa 12. Porazom u Bijeljini, košarkaši Prijedora izgubili su šanse za plasman u plej of, a o rasporedu četiri najbolje ekipe Republike Srpske će odlučivati posljednje kolo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )