FOTO: youtube

Radnik je onovo pokazao da je neugodan protivnik za Sarajevo, koji je na kraju uz dosta muke došao do tri boda u ovom susretu.

Nakon dosadnog uvoda u meč, Radnik je prvi došao do šanse. Igrala se deveta minuta kada se Hadžić našao u izglednoj šansi, ali njegov udarac je odbranio Kovačević.
Već u narednom napadu Sarajevo je poveli. Tatar je ubacio sa desne strane, a na pravom  mjestu se našao Krste  Velkoski, te pogađa za 1:0. Nije se na Koševu igrao previše lijep fudbal, ali golova je ipak bilo. Radnik je u 32. minuti stigao do izjednačenja, a Glišić je iskoristio sjajan prodor Đelmića po desnoj strani i zatresao je mrežu domaćih za 1:1.

Gosti su bili jako opasni iz kontri. Sarajevo je imalo mnogo problema u defanzivi, ali na kraju se na odmor otišlo bez promjene rezultata (1:1). Sarajevo je u nastavak meča ušlo bez povrijeđenih Adukora i Hebibovića koji su morali  da napuste igru, pa je Bordo  tim bez dvojice važnih igrača krenuo u bitku za tri boda.

Do 76. minute  međutim nismo vidjeli ništa na Koševu. Radnik se dobro branio, ali se zatim ukazao rezervista Haris Handžić. Majstorski je pogodio glavom za prednost domaćeg tima od 2:1. To se  na kraju ispostavio i konačan rezultat meča i Sarajevo je ponovo na vrhu Premijer lige BiH.

Trener Radnika, Mladen Žižović i trener Sarajeva Husref Musemić pred kraj meča imali su verbalni duel koji je trajao skoro desetak minuta. Koji je razlog svađe pokušali smo saznati od trenera Bijeljinaca.

- Mislim da smo igrali dobro. Zaslužili smo bod, a u prvom dijelu smo primili pogodak. Sarajevo nije postiglo pogodak iz neke dobre igre, već nakon centaršuta. Dva igrača su mi završila u bolnici, jedan sa slomljenim nosom, drugi sa otvorenom ranom, kao da smo bili na bojištu.  Radnik je klub koji ne zaslužuje ovakve kritike. Mi smo prepoznatljivi po fair playu i došli smo da igramo fudbal. Danas nam to nije omogućeno, a nikada neću dozvoliti da se moji igraču vrijeđaju. Ovo nije prvi put i to ne priliči klubu kao što je Sarajevo. Nema potrebe da se psuje mojim igračima. Nije ovo prvi put. Možda je navijačima Sarajeva krivo što ih pobjeđujemo u Bijeljini. Znam da Sarajevo ima veliki broj navijača, ali nikome neću dozvolii da vrijeđa moje igrače i da im psuje, kazao je Žižović, rekao je po završetku meča za InfoBijeljina Mladen Žižović.

Žižović dodaje da je neke ljude koji su u prošlosti igrali za Radnik sam poštovao do danas.

D. Tešić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )