FOTO: InfoBijeljina

Jedan od najuspješnijih bijeljinskih klubova, a i cijelog regiona, Bokserski klub Radnik, na pojedinačnom izbornom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se proteklog vikenda u trodnevnim borbama održalo na Ilidži od osam zastupljenih kategorija osvojio četiri zlatne medalje, a druge četiri podelili su ostali klubovi iz Bosne i Hercegovine.

Ovim uspjehom je ponovio i dokazao dominaciju u boksu nakon osvajanja Regionalne lige i Premijer lige.

Dušan Veletić, Radenko Tomić, Nikola Ivković i Alen Rahimić, bokseri Radnika I junaci ovoga prvenstva, učesnici Evropskih igara u Minsku, su se zlatnim medaljama kvalifikovali na Balkansko prvenstvo koje se u Antaliji održava krajem oktobra, kao i za kvalifikacije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati početkom naredne godine u Londonu i Parizu.

Upravo iz tih razloga ovo prvenstvo je imalo veliku važnost. Dušan Veletić je i u polufinalu i finalu državnog prvenstva proglašen za najboljeg tehničara večeri.

Peti bokser Radnika, Branislav Malinović nažalost se morao zadovoljiti srebrnom medaljom s'obzirom da je u finalu na poene poražen od najboljeg boksera BiH Adema Fetahovića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )