FOTO: srpskainfo.com

Tri boda protiv Željezničara daju veliki optimizam fudbalerima Radnika u drugom dijelu šampionata, posebno što je pobjeda obezbjeđena protiv favorizovane ekipe Željezničara iz Sarajeva.

Jedini pogodak na meču postigao kapiten domaćih Velibor Đurić u trećem minutu meča. Nakon jedne dubinske lopte golman gostiju Vedran Kjosevski je izašao van svog kaznenog prostora, izbacio loptu ispred Irfana Hadžića, ona se odbila do Đurića koji je bio nekih desetak metara u polju Žlejezničara, a kapiten Radnika je iz prve šutirao i pogodio mrežu golmana gostiju, koji nije uspio da se na vrijeme vrati na svoja vrata.

Gosti su bili ti koji su dominirali u nastavku, imali loptu više u svom posjedu, ali nisu uspjeli da poravnaju rezultat. 

U sedmom minutu, Mladen Veselinović je sam na penalu, a njegov udarac golman Radnika Mladen Lučić zaustavlja tek iz drugog pokušaja. Još jednom je Lučić uspješniji od napadača gostiju, ovoga puta zaustavio je udarac Sinana Ramovića. U finišu susreta zaustavio je i pokušaj Ramovića iz slobodnog udarca. 

Drugo poluvrijeme ponovo je proteklo u boljoj igri gostiju a trener Radnika sve karte je bacio na defanzivne zadatke i napravio i promjene u igri kako bi sačuvao svoj gol. Istina i napadi gostiju nisu bili toliko agresivni, a najboolje prilike Željezničar je imao u poslednjih dvadeset minuta. 

Sulejman Krpuić je u 71. minutu oduzeo loptu Slaviši Radoviću, idealno uposlio Ramovića koji sa tri metra šalje loptu pored gola. Pokušao je Ramović i deset minuta kasnije, ali je zakasnio na proigravanje Krpića a u sudijskoj nadoknadi vremena golman Radnika je nogom zaustavio udarac Siniše Stevanovića sa sedam metara.

Ova pobjeda ostvarena je velikom borbenosti domaćih fudbalera koji su odigrali baš onako kako je ovaj meč i morao da se igra. Imali su sreće da postignu gol na samom početku a onda su defanzivom uspjeli da sačuvaju mrežu

- Imali smo jalovu incijativu, primili smo nesretno taj pogodak, nešto pokušavali, ali bez uspjeha. Nije nam sviran čist penal u prvom poluvremenu ali to ne umanjuje pobjedu Radnika, koji je uspio u svojoj namjeri da se odbrani, rekao je trener gostiju Amar Osim.

- Moji igrači su pokazali veliku količinu zalaganja i truda, kao nikada do sada i sasvim zasluženo smo pobjedili. I da smo izgubili sa ovakvim odnosom prema igri ne bih im ništa zamjerio. Imali smo i sreće u pojedinim trenucima, ali smo je svakako i zaslužili. Možda smo mogli nešto bolje igrati u ofanzivi ali je možda i rano vođstvo opredjelilo moj sastav da igramo defanzivnije, što nam se na kraju i isplatilo, istakao je, vidno zadovoljan, trener Radnika Mladen Žižovič          

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )