FOTO: null

BIJELjINA - Pred fudbalerima Radnika večeras od 20 časova na stadionu "Tušanj" u Tuzli je prvi finalni susret Kupa BiH u kojem će im rival biti domaća Sloboda.

Izabranici Slavka Petrovića poslije pobjede u polufinalnom dvomeču nad Širokim Brijegom sve snage su usmjerili na finalne okršaje sa četom Husrefa Musemića. Tako je u subotu u Bijeljini prvenstvenu pobjedu izvojevao banjalučki Borac, a Semberci za bodovima iz tog meča ne žale previše. Trener Slavko Petrović priznaje da je gostovanje u Tuzli prioritet, jer je ovo šansa da klub prvi put obezbijedi izlazak na evropsku scenu.

- Logično je da odmorim nekoliko igrača, jer je ovo možda najvažnija utakmica u istoriji kluba. Uveliko se spremamo za taj susret, koji nam je najbitniji. Učinićemo sve da pokušamo napraviti još jedno iznenađenje. Podsjećam da je Sloboda iz Kupa prethodno eliminisala Željezničar i Sarajevo, a to slaba ekipa ne bi mogla učiniti. Momci će ući osvježeni u utakmicu i sigurno će dobro parirati protivniku - istakao je Petrović.

Najbolji igrač Radnika Marko Obradović smatra da je Sloboda u blagoj prednosti, ali da nije nepobjediva, te se nada da "plavo-bijeli" u Tuzli mogu ostvariti pozitivan rezultat.

- Naš protivnik je ove sezone samo protiv Drine odigrao loše, dok je u svim ostalim utakmicama pokazivao izuzetan kvalitet. Nemamo razloga da se plašimo, jer smo i mi eliminisali Široki Brijeg. U Tuzli treba da odigramo pametno i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat koji bi nam obezbijedio mirniji revanš za sedam dana. Vjerujem da ćemo ostaviti posljednju kap krvi na terenu, jer smo u prilici da pišemo novu istoriju Radnika - optimista je Obradović.

Treneru Petroviću će na raspolaganju za prvu utakmicu finala biti oporavljeni kapiten Stanko Ostojić, dok stručni štab definitivno ne može računati na usluge Nenada Srećkovića. U konkurenciji za sastav nisu Joco Stokić i Dejan Janković, jer su u ovom takmičenju već nastupali za druge klubove.

- U posljednjih godinu ekipa je doživjela pravu renesansu. Od potencijalnog ispadanja iz Premijer lige došli smo u situaciju da se borimo za trofej, a osvajanje bi nam omogućilo da prvi put od postanka kluba zaigramo u Evropi. Mali smo klub sa skromnim budžetom, ali smo ipak organizacijom i disciplinom došli do rezultata na kojima nam mogu pozavidjeti i veći klubovi - rekao je predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Očekuje se da Radnik počne meč u sastavu: Avdukić, Memišević, S. Jakovljević, Zeljković, Hodžić, I. Jakovljević, Beširović, Šećerović, Maksimović, Obradović, Ostojić.

Službena lica

Prvu finalnu utakmicu sudiće Admir Šehović iz Sarajeva, a pomoćnici su Davor Beljo iz Mostara i Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti arbitar je Irfan Peljto iz Sarajeva, dok su dodatne asistent sudije Dragan Skakić iz Gradiške i Darko Obradović iz Stoca. Delegat utakmice je Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva, komesar za bezbjednost Željko Pušić iz Mostara, a kontrolor suđenja je Mustafa Škoro iz Mostara.

Put do finala

1/16 finala: Radnik - Mladost (VO) 3:0

osmina finala: Rudar Kakanj - Radnik 1:3

četvrtfinale: Radnički Lukavac - Radnik 0:2 (revanš 1:1)

polufinale: Radnik - Široki Brijeg 1:0 (revanš 1:2)

Osvajači

2002. Sarajevo

2003. Željezničar

2004. Modriča Maksima

2005. Sarajevo

2006. Orašje

2007. Široki Brijeg

2008. Zrinjski

2009. Slavija

2010. Borac (BL)

2011. Željezničar

2012. Željezničar

2013. Široki Brijeg

2014. Sarajevo

2015. Olimpik

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )