FOTO: null

U letnjoj pauzi ekipu Radnika je praktično napustio ceo jedan tim, jer je u druge sredine za sada otišlo čak 11 igrača.

Asmir Avdukić, Miloš Đurković, Mihajlo Marković, Dušan Hodžić, Adnan Šećerović, Milivoje Lazić, Joco Stokić, Slobodan Jakovljević, Dejan Maksimović, Ademin Hadžić i Taulant Kadrija više nisu stanovnici Bijeljine, a postoji velika mogućnost da iz ekipe odu Samir Memišević i Slađan Antić.

Kao pojačanja su stigli Mladen Lučić, Jovo Kojić, Eldin Fačić, Besim Šerbečić, Velibor Đurić, Nikola Čelebić, Dušan Martinović, Demir Peco i Senedin Oštraković.

Uprkos velikim promenama, šef stručnog štaba Slavko Petrović zadovoljan je tokom priprema za novu sezonu, kao i igračkim kadrom, za koji kaže da još nije kompletiran.

- Pripreme teku po planu, a specifične su, jer smo igrali dve evropske utakmice i krenuli sa radom nešto ranije. Praktično smo već dostigli takmičarsku formu i igrači su prilično umorni, pa do meča sa Zrinjskim moramo osvežiti ekipu. Već sutra ćemo odigrati “generalku” protiv Rudara iz Pljevalja na Zlatiboru, što će biti dobra uvertira pred utakmicu protiv Zrinjskog na otvaranju nove sezone. Zbog velikih promena u igračkom kadru ove sezone prioritetni cilj je opstanak u ligi, jer će prvenstvo biti znatno jače i neće više biti lakih utakmica. Još nismo završili kompletan posao oko dovođenja pojačanja na deficitarnim pozicijama, a pored jednog kvalitetnog štopera planiramo dovođenje igrača na oba boka – rekao je Petrović.

Po mišljenju stratega bijeljinskog premijerligaša, evropski mečevi protiv Beroe su, pored finansijske dobiti klubu, doneli puno i samoj ekipi.

- Samo pojavljivanje u Evropi znači puno za imidž kluba, jer se sada o Radniku zna puno više u odnosu na prošlu godinu. Svi u klubu su stekli novo iskustvo, a nadam se da su moji igrači naučili dosta i izvukli dobru lekciju koja će im koristiti u šampionatu BiH. Prošle sezone smo uspeli da sačuvamo okosnicu tima i u prvenstvo smo ušli uigrani i spremni. Međutim, ove sezone je to nešto drugačije. Bez obzira na sve, nadam se da Radnik može opet napraviti dobre rezultate i ostati u vrhu Premijer lige BiH – zaključio je Petrović.

Napadač Marko Obradović produžio je ugovor sa Radnikom i ove sezone će predstavljati najveću opasnost za protivničke golmane.

- U narednih desetak dana, koliko je ostalo do početka prvenstva, pokušaćemo da ispravimo neke uočene nedostatke i što spremniji dočekamo susret protiv Zrinjskog. Ostaje žal za boljim evropskim rezultatom, ali se sada u potpunosti okrećemo Premijer ligi BiH. Ekipa je u najmanju ruku po kvalitetu ista kao prošle sezone, a jedina razlika je to što se dosta igrača promenilo i nismo toliko uigrani. Odlasci su nadoknađeni dovođenjem kvalitetnih pojačanja, a uspeh za nas bi bio plasman u plej-of. Pripreme smo odlično odradili i mislim da ćemo ponovo biti među najspreminijih timovima u ligi, te da će to biti naša najveća prednost u odnosu na ostale ekipe – smatra Obradović.

Teško na startu

U prvom kolu Radnik gostuje aktuelnom šampionu, ekipi Zrinjskog, nakon čega dočekuje Čelik. Zatim će biti gosti Krupe, pa im dolazi Mladost.

- Očgledno nas čeka težak početak sezone, ali mislim da nema lakih rivala, jer je u ligi svega 12 timova. Veoma bitno će biti da dobro otvorimo sezonu zbog činjenice da jesenji deo ima 18 kola. U svakom meču ćemo tražiti pobedu, a verujem da ćemo posle 22. kola imati dovoljno bodova da uđemo među prvih šest timova, odnosno u Ligu za šampiona – istakao je Obradović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )