FOTO: null

U okviru četvrtog kola Premijer lige BiH, odbojkaši Radnika iz Bijeljine savladali su Borac u Banja Luci maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:18, 25:22, 31:29. Ovom pobjedom, uz poraz Mladosti u Brčkom od Kaknja sa 3:2, Bijeljinci su novi lideri na

Utakmica u Banja Luci bila je okršaj drugoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli. Bolje su u susret ušli semberci, koji su od starta prvog seta nametnuli svoj ritam igre. Blok je odlično funkcionisao, što je uz dobar servis i napad preko sredine bilo presudno da Radnik do tehničkog tajm auta stekne nekoliko poena prednosti, što do kraja seta nije ispuštao za konačnih 25:18.

U istom ritmu nastavili su gosti u drugom setu. Servis je odlično funkcionisao, blok takođe, pa su Bijeljinci sa razlikom od tri poena otišli na tehnički tajm aut – 12:9. Pauza nije prijala Banjalučanima koji gube i naredna dva poena nakon čega uspijevaju da dođu do desetog poena. Prijem radnika nakon toga pada, i Borac prilazi na dva poena razlike 17:15. Sve do kraja seta igrao se poen za poen, a posljednju priliku za preokret Borac propušta servis greškom Džombića pri rezultatu 21:20 za Radnik. Prvu set loptu gosti koriste za osvajanje drugog seta rezultatom 25:22 i 2:0 u setovima.

Treći set je bio najuzbudljiviji u ovom meču. Radnik je poveo sa 7:2 ali onda Borac kao da igra na sve ili ništa, i uz malo opuštanje gostiju na tehničkom tajm autu rezultat je 12:10 u korist Bijeljinaca. Borac do kraja seta prelazi u vođstvo pri rezultatu 18:17, a onda i do prve set lopte na 24:22. Radnik nakon toga osvaja tri vezana poena i dolazi do prve meč lopte koju ne koristi na 25:24. Imao je Borac još dvije set lopte, ali do osvajanja trećeg dijela igre dolazi Radnik rezultatom 31:29, za konačan rezultat Radnik – Borac 3:0.

U ekipi Radnika bolji od ostalih bio je Miodrag Marinkovič koji je ujedno i najbolji pojedinac susreta, a pratili su ga standardno dobri Perišić, Stanišić i Jocić. U ekipi Borca istakao se iskusni Davor Džombić.

Nakon četvrtog kola Radnik je jedina ekipa bez poraza sa 10 osvojenih bodova, dok je Borac sa dvije pobjede i dva poraza osvojio 6 bodova, i na diobi je četvrtog mjesta Premijerligaške tabele. Radnik u narednom kolu igra u Bijeljini protiv Gradine-Herceg iz Srebrenika, dok Borac putuje u Hercegovinu na megdan ekipi Gacka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )