FOTO: Glas Srpske

Svakako najinteresantniji meč četvrtog kola Premijer lige biće odigran u danas (17.30 časova) u Bijeljini gdje će domaći Radnik ugostiti Borac, u svojevrsnom derbiju Republike Srpske.

Bijeljinci su na dva gostovanja doživjeli isto toliko poraza, pa ukoliko žele da zadrže mjesto u sredini tabele, moraju da jurišaju na tri boda. Borac, sa druge strane, igra već treću gostujuću utakmicu u četiri kola i jedan bod bi im mnogo značio za nastavak sezone.

- Ako već govorimo o imperativu, onda je sigurno da ga mi imamo, odnosno da je na nama mnogo veći pritisak. Borac nema razloga da strahuje, ovo im je treće gostovanje i očekujem da će oni odigrati sa nešto jačom odbranom i onda pokušati da iz kontranapada urade nešto više - istakao je trener Radnika Mladen Žižović.

Strateg Bijeljinaca tvrdi kako je njegov tim mnogo bliži konačnom trijumfu.

- Odigrali smo više takmičarskih utakmica i ubijeđen sam da nas oni ne mogu ni iznenaditi ni nadigrati. A ako mi iskoristimo svoje prilike koje ćemo sigurno napraviti te individualne greške svedemo na minimum, onda ćemo sigurno utakmicu riješiti u svoju korist. Sve u svemu, očekujem istinski derbi, dobru i kvalitetnu utakmicu i naravno našu pobjedu koju želimo da poklonimo navijačima za slavu grada - zaključio je Žižović koji neće moći da računa na suspendovanog Miloša Simonovića.

Sa druge strane, u taboru Banjalučana preovladava optimizam u pogledu ishoda ovog derbija u kojem će nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu.

- Tri žuta kartona ima štoper Nemanja Janičić, dok je Marko Mirić već nekoliko dana pod temperaturom. Ali, imamo spremne zamjene, tako da tu neće biti problema. Pokušaćemo da Radnik pobijedimo njihovom igrom i ako uspijemo da neutrališemo sjajnog Velibora Đurića, mislim da ćemo biti blizu pozitivnog rezultata - poručio je strateg Borca Branislav Krunić.

Ostali parovi trećeg kola, subota: Mladost - Tuzla siti (17.30 časova), Čelik - Željezničar (19), Sloboda - Velež (21 čas). Odložene su utakmice: Zrinjski - Zvijezda 09, Široki Brijeg - Sarajevo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )