FOTO: null

Sportski komentator Arene sport, Mladen Stojanović, dao je svoj pečat na sedamdeseti rođendan FK Radnik.

Imao sam, valjda, 6 ili 7 godina. Otac me je odveo na utakmicu. Na Gradskom stadionu je gostovao Spartak iz Subotice. Smjestili smo se na istočnoj strani pokraj streljane. Ne sjećam se šta je bilo na zapadnoj, ali znam da je Radnik pobjedio 1-0. I znam de se rodila ljubav.

S godinama smo Radnik i ja rasli. Jedno vrijeme smo bili bliski. Prvi mi je posao bio Radnik. Prošlo je od tada 20 godina. Trebalo je napraviti izvještaj za Sportski pregled RTRS-a. Gostovala je Kozara iz Gradiške. Kiša, neka ledena, a u srcu toplo. Uvaljali smo im 6 komada. Vraćam se na televiziju, a u sebi razmišljam, otkud meni ovo da pripadne. Čudni su putevi Gospodnji.

Poslije smo se razišli. Radnik je nastavio svojim usponima i padovima, a ja uz neke zapadno- evropske klubove, sa budžetima većim od grada Bijeljine. Ma sve bih dao da samo jednom prenosim utakmicu gdje dobijamo Bajern 3-0. I sanjam tako….

Nisam bio na obilježavanju 70-og rođendana FK Radnik, a dobio sam pozivnicu. Rijetko odlazim na utakmice. Posao, nedostatak vremena, malo depresije, znate kako to već ide. Ali, pratim sve što se deševa u našem Radniku. Radujem se pobjedama, tugujem u porazima.

Gdje god da se nalazim osluškujem šta se deševa. Kolege iz deska Arene Sport me u subotu iii nedelju redovno obavještavaju o kretanju rezultata. Sada i u Beogradu navijaju za Radnik.

Ponedeljkom, u kultnom gradskom lokalu “Renee“, uvijek se nalazi Svetozar Petričević (Sveto Semberka). Rezultat znam ali ga pitam: “Kakav je bio Radnik?” Pijucka kafu i šta god da kaže, osmijeh mi je na licu. Znate taj osmijeh zaljubljenosti, kad nekog volite i sve mu praštate. Teški smo mi Semberci, ali kad volimo……A ovo pisanje jeste dug ljubavi prema Radniku.

Mnogo sam mu dužan, a sa istorijom loše stojim. Recimo, ne znam zahvaljujući kome je osnovan, ko su bili predsjednici? Ko će pamtiti sva ta imena? Ali, svima hvala.

Sada je predsjednik Mladen Krstajić. Kapa dole „frajeru“. Učinio si nas ponosnim. Nismo se ni upoznali, nikada se nismo ni sreli. Zar je bitno? Svako radi svoj posao. Nastavi tako. U ligi gdje je do nedavno, kvota na pobjedu domaće ekipe bila ona posljednja na tabeli ili malčice bolja, iznosila je tričavih 1,20, Radnik pomjera granice. I biće još mnogo radosti i tuga. Ali biće i ljubavi.

Srećan ti rođendan Radniče!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )