FOTO: null

Odbojkaši Radnika jesenji dio prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine završili su na petom mjestu. U posljednjoj utakmici jedanaestog kola Radnik je u Banjaluci izgubio od domaćeg Borca sa 3:0, po setovima 27:25, 25:16, 25:17.

Univerzitetska dvorana u Banjaluci, gledalaca – 200. 

Prvi sudija: Adnan Kološ iz Sarajeva, drugi sudija: Edin Begović iz Zenice, delegat-kontrolor: Admir Mahovkić iz Lukavca. 

Prvi set protekao je u izjednačenoj i za gledaoce interesantnoj igri obje ekipe. Drama je viđena na kraju ovog perioda igre, kada je prvo Radnik propustio jednu set loptu, Borac prvu, ali drugu priliku da osvoji set nije propustio. Od tog trenutka odbojkaši Radnika nisu pružali igru kakva se od njih očekuje, i koju su pokazali u većem broju utakmica u sezoni, a krajnji rezultat od 3:0 to samo potvrđuje. 

- Imali smo mnogo problema u posljednjih mjesec i po dana, i sa povredama i sa izostancima bitnih igrača, tako da nisam u potpunosti zadovoljan ostvarenim, ali peto mjesto na tabeli i što je bitnije, mjesto koje vodi u plej of nije tako ni loše. Sledi pauza od nekih 15 dana, i nastavak prvenstva je 31. januara protiv Ilijaša u Bijeljini. Nadam se da ćemo se uspjeti pojačati, i u drugom djelu ostavrimo primarni cilj u ovoj sezoni, plasman među 6 najboljih ekipa u BiH – rekao je trener Darko Manojlović. 

Rezultati i tabela nakon XI kola: 

MOK “Jedinstvo” Brčko – OK “Bosna” Kalesija 3:2 

OK “Gacko” - OK “Mladost” Brčko 1:3 

HOK “Domaljevac” - OK “Kakanj78” 3:2 

OK “Ilijaš” - OK “Modriča-optima” 3:1 

1. Mladost 29  2. Gacko 24  3. Borac 22  4. Kakanj 19  5. Radnik 16  6. Domaljevac 15  7. Jedinstvo 15  8. Ilijaš 15  9. Modriča 6  10. Bosna 4 boda. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )