FOTO: InfoBijeljina.com

Fudbalski klub Radnik je i zvanično učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, potvrdio je semberski tim na društvenim mrežama.

Bijeljinski tim je dobio pozivnicu nakon što je sarajevski Željezničar ostao bez licence, jer nije na vrijeme izmirio obaveze prema bivšem treneru Slavku Petroviću.

Ova odluka obradovala je navijače i rukovodstvo tima iz Bijeljine, a generalni direktor Nebojša Tomić ističe da će čelni ljudi kluba učiniti sve kako bi se što spremnije dočekali prvi evropski susreti.

 

– Želim da pohvalim nadležne komisije FSBiH koje su proteklih dana trpile pritiske kako bi odluka Komisije za licenciranje bila promijenjena. Savez je još jednom pokazao dosljednost i principijelnost, pa će FK Radnik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Mi smo ispoštovali sve ono što je FSBiH tražio kako bi dobili licencu i kao prvi tim poslije Željezničara na tabeli predstavljaćemo Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni. Nama predstoji aktivan odmor, jer želimo što bolje da se spremimo i reprezentujemo naš fudbal. U toku pauze pokušaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja i organizujemo mečeve na Gradskom stadionu u Banjaluci koji smo prijavili kao doomaći teren za odigravanje utakmica – rekao je Tomić.

Tokom kompletne sezone ekipa Radnika je bila nekoliko puta drastično oštećena i da nije bilo sudijskih grešaka tim iz Bijeljine bi na terenu izborio mjesto koje vodi u Evropu. Ovom odlukom FSBiH donekle su ispravljene sve sudijske nepravde, a bilo ih je mnogo, koje su ove sezone nanijete Radniku u mečevima sa timovima iz vrha tabele. Striktnim poštovanjem pravilnika FSBIH je pokazao da fudbal na ovim prostorima možda i ima budućnost, te da se nazire svjetlo na kraju tunela.

Radnik je već jednom učestvovao u evropskim takmičenjima kada je eliminisan od bugarske Beroe.  Bijeljinski tim će ime rivala saznati 18.juna kada je žrijeb za prvo kolo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )