FOTO: null

Posle pojačanja iz splitskog Hajduka, u Radnik je stiglo pojačanje iz još jednog evropskog velikana, Sparte iz Praga. Bijeljinski klub je pojačao Aleksandar Kitanović, koji igra na poziciji centralnog veznog igrača, a može odgovoriti zadacima na poziciji

– U Radnik sam došao zahvaljujući mom velikom prijatelju Nebojši Đekanoviću i upravi kluba sa kojom smo imali zajednički sastanak na kom je vrlo brzo došlo do dogovora o saradnji. Bilo je ponuda i drugih bh. klubova, trenutno bolje plasiranih na tabeli od Radnika, ali razgovor sa predsjednikom Krstajićem i njegovim saradnicima me definitivno svrstao u redove Plavih, kaže za naš portal Kitanović.

Kitanović je u redove Sparte došao nakon sjajnih partija u dresu Proletera iz Teslića. Ovaj igrač se odlikuje odličnom tehnikom i pregledom igre.

– U Pragu sam proveo 3 i po godine. Nažalost, nisam odigrao zvaničnu utakmicu za A-tim, iako sam cijelu sezonu 2015/16 trenirao sa njima. U Sparti je bila velika konkurencija uzevši u obzir da u tom klubu igra 6-7 reprezentativaca Češke Republike i ta činjenica je otežala moj put ka A-timu. Sve vrijeme sam standardno nastupao u drugom timu Sparte, osim u poslednjoj polusezoni u kojoj sam otprilike odigrao polovinu prvenstvenih duela, predstavlja svoj učinak iz Češke novi igrač Radnika.

Aleksandar Kitanović je rođen 20.01.1995. godine, te se još uvijek može svrstati u grupu mlađih igrača Radnika. Iako ima 22 godine, iskustvo koje je stekao u Češkoj će mu svakako pomoći da u klubu pruži maksimum i da doprinos rezultatima koji se od Radnika očekuju.

– Moje ambicije u Radniku su da najprije opravdam ukazano mi povjerenje i da što boljom igrom pomognem ekipi u ostvarivanju što boljeg plasmana u Premijer Ligi BiH. Iz Sparte nosim pozitivna iskustva i dolazim kao bolji igrač, jer samo usvojio disciplinu u igri sa dosta trčanja, kao i brži i jači tempo utakmica, što su odlike češke škole fudbala. Sa druge strane, češki fudbal se najviše sastoji iz igre dugim pasovima što meni lično ne odgovara i iskreno se nadam da ću se dobro uklopiti u igru po zemlji, od noge do noge, koju od nas zahtjeva trener Milošević, završava svoje predstavljanje navijačima Radnika ovaj Teslićanin.

Kitanović je sa Radnikom zaključio ugovor na tri godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )