FOTO: bn tv

Radnici su siti lažnih obećanja. Žetva pšenice je na pragu, a stanje u "Žitoprometu" nepromjenjeno. Sve je stalo. Ovo je posljednji momenat da se nešto riješi, poručuju radnici koji su se okupili u krugu fabrike.

Nakon sedam mjeseci agonije radnici bijeljinskog “Žitoprometa” danas su inicirali razgovor sa većinskim vlasnikom Slobodanom Pavlovićem kako bi dobili odgovor na pitanje koja je sudbina ovog nekadašnjeg giganta. Dobili su novi rok, 3. jun.

Sedam mjeseci bez plate, bez zdravstvenog osiguranja I odgovora na pitanje kuda plovi brod zvani “Žitopromet”. Radnici su siti lažnih obećanja. Žetva pšenice je na pragu, a stanje u Žitoprometu nepromjenjeno. Sve je stalo. Ovo je posljednji momenat da se nešto riješi, poručuju radnici koji su se okupili u krugu fabrike.

“Ja ovim putem apelujem na sve funkcionere, počev od gradonačelnika do predsjednice Republike Srpske i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da i oni izvrše pritisak na većinskog vlasnika Slobodana Pavlovića da se ova firma proda nekom ozbiljnijem čovjeku”, rekao je radnik “Žitoprometa”, Dušan Tomić.

Nakon skupa ispred fabrike, radnici su se zaputili u sjedište Kompanije "Slobomir" kako bi razgovarali za većinskim vlasnikom Slobodanom Pavlovićem. Razgovori su, kažu, bili iscrpljujući.

“Dao nam je obećanja da će do 3. juna riješiti naš status, da li ćemo otići na biro, na koji način, ne znam ni ja kako. On je čovjek u teškoj situaciji, svjestan je da firma mora da radi, ali on nju ne može pokrenuti”, kaže Tomić.

“A može Bog dati i da riješimo problem, da se vratimo svi nazad”, rekao je Slobodan Pavlović.

Pavlović je potvrdio da je bio zainteresovanih kupaca, ali bez konkretnih rezultata, te da će pokušati da nađe rješenje za trenutne probleme.

Nekadašnji mlinsko prerađivački gigant došao je do prosjačkog štapa, a radnici na ivicu egzistencije. Pred njima je još jedan rok poslije koga bi trebalo da znaju kuda dalje, na biro ili nazad u fabriku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )