FOTO: null

Oko stotinjak radnika RiTE Ugljevik protestvuje danas na Trgu Krajine u Banjaluci.

Povod protesta su, kako kažu, nepravedne i neverovatne presude u tri sudska spora sa kompanijama „Šico and Company“, „Tereks inženjering“ i „Continental“, koje su na štetu RiTE Ugljevik.

Nezadovoljni radnici bili su u Vrhovnom sudu RS, ali i kod predsednika Vlade RS, Željke Cvijanović.

Od nje traže formiranje nezavisnog stručnog tima pravnika izvan „Elektroprivrede RS“, koji bi utvrdio konkretnu odgovornost za štetu koja je nanesena RiTE Ugljevik u iznosu od oko 8 miliona KM.

Radnici RiTE Ugljevik trenutno se nalaze u Višem privrednom sudu, a tokom dana trebalo bi da u Narodnoj skupštini RS, o ovom problemu, razgovaraju sa nekim od poslanika NSRS.

Na ovaj način, pričaju, žele da spreče ponovno skidanje novca sa računa RiTE Ugljevik i prebaci na račun "Tereks inženjeringa".

Osim toga, nezadovoljni radnici sumnjaju u korumpiranost pojedinih sudija i veštaka, a od direktora „Elektroprivrede RS“ i ministra industrije, energetike i rudarstva RS zahtevaju da se izjasne o ovim slučajevima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )