FOTO: null

Grupa anonimnih radnika JU “Vode Srpske” Okružnom tužilaštvu u Bijeljini podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća “Vode Srpske” Milana Kikića. Ovu informaciju su za BN TV potvrdili i u CJB Bijeljina i u Okružnom tužilaštvu.

Grupa nezadovoljnih radnika iskoristila je posljednju šansu da ukaže na malverzacije, kriminalne radnje i mobing koje direktor “Voda Srpske” Milan Kikić provodi sjedeći u fotelji direktora ove Vladine ustanove i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu.

“Tuzilaštvo je 26. novembra primilo krivičnu prijavu protiv Milana Kikića, direktrora JU "Vode Srpske". Anonimnu krivičnu prijavu podnijela je grupa radnika ovog preduzeća zbog navodnih nezakonitosti u radu i postupanju direktora Kikića”, kaže portparol Okružnog Tužilaštva u Bijeljini Danka Prodanović.

U krivičnoj prijavi, u koju BN TV ima uvid, grupa inženjera, upozorava nadležne na nezakonite, samovoljne radnje koje provodi direktor Kikić, a koje se ogledaju u angažovanju trećih lica i raspisivanju sumnjivih tendera.

Negativno poslovanje rukovodstva “Voda Srpske” na čijem čelu je Kikić, ovu ustanovu vodi u bezizlaznu situaciju, navode radnici, ističući da je već došlo do potpune obustave aktivnosti na projektima hitnih mjera od poplava, na poslovima tekućeg održavanja i sanacije štete od poplava, što, kako tvrde, za posljedicu ima sve veći broj zahtjeva za plaćanje penala.

“Zbog obustave radova, za samo dvije firme “Vode Republike Srpske” moraju da plate 2,5 miliona KM kazne. Veliki broj izvođača najavio je zahtjev za plaćanje penala. Zahtjevi su opravdani i argumentovani i izvjesno je da će putem suda biti realizovani, što će JU “Vode Republike Srpske” dovesti do bankrota”, navode nezadovoljni radnici.

Navedeno je i da je u novembru raspisan tender za košenje travnatih površina uz nasip i čišćenje kanala, vrijednosti 280.000 KM, i u toku je procedura oko izbora izvođača radova koja ne može biti završena do sredine decembra.

“Ovo je više nego smiješno, pa se rugaju inženjerima, jer niko nije kosio travnate površine uz kanal i čistio nasip u decembru kad su mrazevi i kad pada snijeg."

Radnici tvrde i da novi direktor svakodnevno vrši mobing nad zaposlenim, pa su se, kako kažu, i predstavili kao grupa radnika, jer bi u suprotnom bili izloženi progonu, šikaniranju i otkazu.Na sve ove optužbe, tražili smo odgovor i od direktora Milana Kikića.

“Direktor je trenutno zauzet, ima sastanak”, rekla je sekretarica, i na našu konstataciju da smo prije nekoliko dana poslali i dopis elektronskom poštom, odgovara: “To je proslijeđeno u službu, pa ćete dobiti odgovor. “

Kikić je u više navrata očigledno izbjegavao da da bilo kakav komentar.

Inače, Milan Kikić je kao odlazeći direktor Doma zdravlja u Zvorniku u amanet novom rukovodstvu te ustanove ostavio višemilionske gubitke, pa se postavlja pitanje, da li Kikić po istom scenariju ima zadatak da uništi i “Vode Srpske”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )