FOTO: null

Situacija u bijeljinskoj Toplani u posljednjih nekoliko dana je stabilizovana, nema novih kvarova, stari su sanirani, a radnicima je isplaćena jedna plata, potrvdio je Srni direktor Toplane Radomir Marjanović.

"Zalihe energenta povećane su na petodnevni nivo. Dugovanja korisnika, koja su ove godine znatno viša nego prethodnih, glavni su uzrok svih problema. Uz podršku Gradske uprave uspjeli smo da isplatimo jednu platu radnicima, a planirano je da do kraja ovog mjeseca bude isplaćena još jedna", kaže Marjanović. 

Početak ovogodišnje grijne sezone u Bijeljini obilježilo je desetak kvarova na toplovodnoj mreži, ali i najveći dug korisnika Toplani u posljednjih nekoliko godina. 

Nedostatak sredstava prouzrokovao je nedostatak energenta i kašnjenje u isplati plata i ostalih doprinosa za 32 zaposlena. 

Radnici Gradske toplane zaprijetili su početkom novembra štrajkom upozorenja, te tada najavili i generalni štrajk ukoliko im tri plate ne budu isplaćene do 17. novembra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )