FOTO: Srpskacafe

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović ocijenio je da je deklaracija SDA dodatno iskomplikovala već komplikovanu situaciju u BiH i da je izlaz iz mnogih problema poštivanje Dejtona.

Radmanović je rekao da deklaracija SDA predstavlja jasno kršenje Dejtona i pokazuje da ova stranka nije imala namjeru da formira Savjet ministara.

On je istakao da će na sjednici Glavnog odbora SNSD-a, koji će biti održan sutra u 14.00 časova u Banskom dvoru u Banjaluci, biti zauzeti jasni stavovi o ovom pitanju.

"SNSD se poziva na svoj početni stav, a to je poštivanje Dejtona i samo Dejtona jer on predstavlja izlaz iz mnogih problema u kojima se nalazi BiH", istakao je Radmanović na konferenciji za novinare.

On je rekao da SNSD traži povrat prenesenih nadležnosti Srpske i sutra će na sjednici ova stranka zatražiti podršku Narodne skupštine za ove stavove.

Radmanović je pozvao političare u Srpskoj da budu jedinstveni.

On je rekao da nakon usvajanja deklaracije SDA nije bilo prave reakcije međunarodne zajednice, te naglasio da je visoki predstavnik nanio ogromnu štetu BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )