FOTO: null

Udruženje žena sa invaliditetom ,,Impuls,, iz Bijeljine organizovaće 24. i 25. avgusta radionicu u oblasti marketinga za žene koje izrađuju rukotvorine ili posjeduju vještine njihove izrade, a imaju potrebu za iznalaženjem tržišta za svoje proizvode.

Radionica je dio projekta "Puls", koji Udruženje "Impuls" realizuje u okviru projekta UNDP-a "Jačanje lokalne demokratije", koji finansira EU sa dva miliona evra iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć. 

Cilj projekta je kreiranje okruženja u Bijeljini kojim se poboljšava ekonomski i socijalni kvalitet života porodica u kojima žive nezaposlene žene, žene u socijalnoj potrebi i žene sa invaliditetom. 

Projektom su definisana četiri specifična cilja, kao uspostavljanje održivog partnerskog odnosa grada i Udruženja "Impuls", otvaranje funkcionalnog centra za obuku izrade kućne radinosti PULS, organizovanje i realizovanje ciklus-obuke za korisničku grupu i da korisnice projekta promovišu vlastita dostignuća. 

Predsjednik Udruženja "Impuls" Tanja Milinković rekla je Srni da su ovi ciljevi do sada i realizovani, te da će djelovanje Centra omogućiti obuku za ukupno 80 žena. 

"One će imati priliku da steknu nova znanja i vještine u oblasti proizvodnje odjevnih proizvoda od vune, ukrasnih proizvoda od vune, proizvoda od različitih materijala po sastavu, odjevnih i ukrasnih platnenih proizvoda i ručnih radova iglom", navela je Milinkovićeva. 

Ona je naglasila da će grad Bijeljina imati korist od projekta koji doprinosi unapređenju politike poštivanja ljudskih prava u domenu invalidnosti, smanjenju siromaštva, poboljšava položaj socijalno ugroženih grupa u i podstiče partnerske odnose Bijeljine i organizacija civilnog društva. 

"Korist imaju i zdrave žene koje su u socijalnoj potrebi, osobe koje imaju interes za očuvanjem tradicije regije, kao i žene sa invaliditetom koje imaju mogućnost plasiranja vlastitih vrijednosti i vještina prenošenjem znanja zdravim ženama", dodala je Milinkovićeva. 

Realizacija projekta obuhvata obuke po oblastima koje traju tri mjeseca. Nakon obuke, u planu je i organizacija izložbe radova nastalih tokom obuke. Učesnice koje uspješno završe obrazovni ciklus dobiće sertifikate. 

Radionica će biti održana u Etno-selu "Stanišići", u Hotelu "Elas" 24. i 25. avgusta, od 10.00 do 16.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )