FOTO: null

Tridesetak učenika drugih i trećih razreda srednjih škola iz Bijeljine učestvuje danas u radionici "Promocija humanih vrijednosti" koju je organizovao gradski Crveni krst u saradnji sa Crvenim krstom/križom BiH.

Višegodišnji volonter bijeljinske organizacije Crvenog krsta Jelena Matić kaže da u radu sa mladima učestvuje i sedam predavača iz Crvenog krsta/križa BiH. 

"Zamislili smo da radimo oko šest sati, ali će rad, zbog aktivnosti učenika i njihove velike zainteresovanosti, biti produžen na osam časova. To je za svaku pohvalu, a i ohrabruje da su naši mladi aktivni i željni novih znanja", rekla je Matićeva. 

Ona je navela da je cilj radionice upućivanje mladih u rad Crvenog krsta, upoznavanje sa njegovim istorijatom i slične aktivnosti koje su zamišljene za prvi radni dio, a u drugom dijelu učenici pišu projekte prilagođene njihovom uzrastu kako bi kasnije mogli sami raditi projekte s ciljem poboljšanja statusa u društvu. 

"Sedam predavača iz Crvenog krsta/križa BiH radilo je danas sa grupom od po pet-šest učenika različite igraonice ili igrice putem kojih se upoznaju sa nekom od aktivnosti Crvenog krsta, a na kraju sve to sumiraju i razgovaraju o njima", rekla je Matićeva. 

Ona je uvjerena da će, nakon današnje radionice, još snažnije biti nastavljena promocija humanih vrijednosti, čemu je organizacija Crvenog krsta i opredijeljena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )