FOTO: null

BIJELJINA - U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini 23. januara biće održana radionica na kojoj će na srpskom jeziku biti kreirani članci o kulturi Srba u BiH za korisnike interneta.

Ova radionica je dio aktivnosti GLAM projekta Vikimedijine zajednice Republike Srpske – VikiSemberija, a GLAM podrazumijeva projekte podrške i saradnje sa kulturnim institucijama, galerijama, bibliotekama, arhivima i muzejima. 

Iz Vikimedijine zajednice Republike Srpske navode da su pored ovih institucija projektom obuhvaćene i ostale institucije kao što su pozorišta, zološki vrtovi, botaničke bašte, javni emiteri i slično. 

U najavi događaja se podsjeća da je radionica u Bijeljini četvrta koja se realizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić" sa kojom je ostvarena uspješna saradnja. 

"Kroz zajedničke aktivnosti doprinosi se kreiranju slobodnih sadržaja na Vikipediji, kao i povećanju dostupnosti određenih sadržaja korisnicima interneta", navodi se u saopštenju Vikimedijine zajednice Republike Srpske. 

Tematski usmjerena uređivačka radionica u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini biće održana u ponedjeljak, 23. januara, u 15.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )