FOTO: null

Baka Radinka (86) i djed Cvijetin (83) Novaković iz semberskog sela Velika Obarska su više od pola vijeka u najljepšoj životnoj priči - ljubavi.

Njih dvoje već 65 godina uspješno savladavaju sve prepreke bračnog života i kažu da se vole isto kao davne 1951. kada su se i vjenčali. Novakovići se rado prisjećaju prosidbe i šale se na taj račun. 

"Upoznala nas je i spojila moja rodica na jednom veselju, igranci. Nakon toga sam je počeo pratiti do kuće više puta, i tako je počelo naše zabavljanje”, priča ovaj veseli deda koji svoju suprugu i dalje posmatra sa puno ljubavi. 

“Majka mi je govorila da je vrijeme i da se trebam ženiti, a ja sam stvarno, kao neiskusan mladić, mislio da se to mora, i šta ću pristanem, iako je cura starija od mene", prisjeća se Cvijetin, dodajući da se oženio sa 18 godina. 

Baka Radinka kaže da su se viđali isključivo na prelima gdje su se skupljali i drugi parovi. Tada je to bilo kao danas što omladina ide po kafićima.

Novakovići napominju i da se dosta toga razlikuje u odnosu na raniji period, te da danas mladi ne shvataju ozbiljno brak i porodicu. 

"Uzeli smo se uoči Ognjene Marije, išao sam sa ocem na mirbu (prosidbu). Mlada je, moram priznati bila neodlučna, hoće - neće, i na kraju je ipak pristala da se uda za mene. Dok se nisam oženio mislio sam da nema bolje od moje Radinke, međutim, kada sam došao iz vojske shvatio sam da ima još dobrih i lijepih djevojaka", u šali komentariše Cvijetin. 

Dok je mogao, Cvijetin je radio kao zidar, gradio je kuće i skoro svake sedmice bio na terenu odvojen od doma i porodice, međutim Radnika nije bila ni jednog momenta ljubomorna na njega. Pričaju da se nikada nisu svađali, što ih je, može se reći, i održalo sve ove godine. 

Izrodili su dvoje djece, dobili četvoro unučadi i jedno praunuče.

Danas su, za godišnjicu braka, unuci Gordana i Goran priredili iznenađenje i organizovali proslavu za užu porodicu i prijatelje.

Kako je bilo na slavlju pogledajte u našoj foto galeriji.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )