FOTO: null

Zahvaljujući stručnom, odgovornom i domaćinskom radu zaposlenih, Rudnik i Termoelektrana "Ugljevik" napravio je u prošloj godini svojevrstan rekord - radio je neprekidno 100 dana

Zahvaljujući stručnom, odgovornom i domaćinskom radu zaposlenih, Rudnik i Termoelektrana "Ugljevik" napravio je u prošloj godini svojevrstan rekord - radio je neprekidno 100 dana! To je rekord ne samo giganta pod Majevicom, već i Republike Srpske, kojoj RiTE "Ugljevik" daruje trećinu električne energije za njene potrebe, milione kubika uglja, kao i ispunjavanje svih ostalih obaveza, pišu Novosti  .

Ekipa na čelu sa generalnim direktorom Žikom Krunićem, samopregornim radom uspela je u poslednjih nekoliko godina da napravi korake koje su ovaj privredni sistem uzdigli do najviših evropskih i svetskih standarda struke.

- Lane smo gotovo sedam dana pre isteka godine uspeli da ispunimo rebalansirani plan, tako što smo isporučili u sistem EP RS 1.555 gigavat-časova električne energije - kaže ponosno generalni direktor Žiko Krunić, ističući da je pre roka ostvaren i plan otkrivki uglja, zahvaljujuči čemu su obezbeđene rezerve na rok od najmanje mesec dana. To je omogućilo da stabilno rade i u ovim, zimskim uslovima.

Rudnik i TE "Ugljevik" pokazuju svoju odgovornost, pored ostalog, i tako što je sve obezbeđeno za premeštanje groblja u selu Sarije. To je samo jedan u nizu primera da, uprkos svetskim rezultatima, imaju i te kako sluha za nevolje običnih ljudi, što ih, uz sve ostalo, čini i omiljenima među ljudima u ovom kraju.

V. MITRIĆ

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )