FOTO: null

Izvršni odbor Srpske radikalne stranke jednoglasno je podržao zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Srpske na kojoj bi bilo razmotreno donošenje odluke o održavanju referenduma o Sudu i Tuži

Predsjednik SRS Dragan Đurđević izjavio je da će dva poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati donošenje i odluke o održavanju referenduma i referendumsko pitanje.

"Za nas je veoma bitno da se o ovome izjasne građani Republike Srpske", rekao je Đurđević novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da su radikali od početka dosljedni u stavu da sve zakone, koje su nametnuli visoki predstavnici, treba staviti van snage.

Podršku održavanju referenduma, Đurđević je potkrijepio činjenicom da Ustavom BiH nije predviđeno postojanje Suda i Tužilaštva BiH, ali i nezadovoljstvom učinkom ovih pravosudnih institucija.

Đurđević očekuje da će se građani Srpske na referendumu izjasniti protiv primjene zakona o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Nakon toga treba pristupiti reformi sudstva u skladu sa Ustavom, Dejtonskim sporazumom i zakonima. Tu je jasan stav SRS", istakao je predsjednik radikala.

On je dodao da je SRS za to da se građani Srpske pitaju za mišljenje i u drugim bitnim pitanjima, kao što je mapa puta za NATO ili ispunjavanje uslova EU.

Đurđević je zahvalio Rusiji za veto prilikom glasanja u Savjetu bezbjednosti UN o britanskoj rezoluciji o Srebrenici, ali i izrazio nezadovoljstvo što je Evropski parlament juče po treći put donio rezoluciju o Srebrenici, navodeći da nema potrebe za ponavljanjem i da je bilo dovoljno kad je to urađeno prvi put.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )