FOTO: null

Srpska radikalna stranka /SRS/ upozorila je danas da je u toku kontinuirana akcija rušenja Republike Srpske iza koje stoje centri moći locirani u Sarajevu i na Zapadu, prije svega u Briselu i Vašingtonu, te pozvala rukovodstvo Srbije da se maksimalno uklj

SRS je pozvala političke faktore u Republici Srpskoj da formiraju nacionalni konsenzus oko odbrane Republike Srpske, a rukovodstvo Srbije da uloži maksimalne napore kako bi se obezbijedilo poštovanje odredbi Dejtonskog sporazuma. 

Radikali su istakli da je Republika Srpska entitet koji ima državotvorne elemente i potencijale i da je zbog toga na udaru antisrpskih elemenata. 

"Plan rušenja Republike Srpske podrazumeva sistematski napad na ključne institucije Srpske – Vladu, Narodnu skupštinu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Radio-televiziju Republike Srpske", saopšteno je iz SRS-a. 

Radikali smatraju da je cilj ovih napada da se diskredituju određeni političari i mediji kako bi se na taj način doveo u pitanje legitimitet institucija Srpske i stepen ovlašćenja koje imaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )