FOTO: null

Danas su u Bijeljini održane dvije sjednice Srpske radikalne stranke, skupština Gradskog odbora i sjednica Izvršnog odbora ove stranke. Od 250 planiranih delegata bilo je prisutno 241.

Skupštini Gradskog odbora prisustvovao je i veliki broj gostiju, članova i simpatizera.

Milenko Mitrović, predsjednik Gradskog odbora SRS rekao je da je danas izabrano 98 članova gradskog odbora u Bijeljini koji će biti stub i nosioci svih predizbornih aktivnosti.

"Od danas za je za nas krenula predizborna kampanja i pripreme za osvajanje vlasti na lokalnom nivou. Trudićemo se za osvajanje najmanje pet odbornika u skupštini Grada Bijeljina. Ovaj skup i današnja Skupština pokazali su novu snagu srpskih radikala, osvježenja u Gradskom odboru, stari i iskusni, novi i mladi članovi, pokazatelj su da ćemo biti respektabilan faktor u gradu i šire", rekao je za portal InfoBijeljina Milenko Mitrović, predsjednik Gradskog odbora u Bijeljini.

Danas je pored Skupštine održana i sjednica Izvršnog odbora ove stranke. Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Dragan Đurđević ocijenio je sramnom činjenicu da ne postoji jedinstvo srpskih političkih stranaka o krucijalnim pitanjima, u vezi sa Tužilaštvom BiH te upadom Sipe u Policijsku stanicu u Novom gradu.

On je rekao nakon sjednice Izvršnog odbora u Bijeljini da je ovo stav donesen na sjednici ovog odbora, te da se u praksi pokazalo neophodnim jedinstvo dvije najveće srpske političke stranke SNSD–a i SDS-a na nivou BiH, na čemu je SRS insistirala. 

"U praksi se sada pokazalo da je to jedinstvo, bilo da je riječ o radu Savjeta ministara BiH ili u Predstavničkom domu, bilo neophodno, jer nejedinstvo koriste ljudi koji su juče počeli da se bave politikom i ne shvataju kolika je opasnost za opstanak Republike Srpske", rekao je Đurđević novinarima. 

Đurđević je konstatovao da je Izvršni odbor SRS zadovoljan radom stranačkih organa, a da će stranka u narednom periodu pokušati da završi organizovanje skupština svih gradskih i opštinskih odbora.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )