FOTO: null

Bijeljina - Loša finansijska situacija u kojoj se nalazi bijeljinska "Gradska toplana" mogla bi ohladiti radijatore Semberaca, jer količine uglja u skladištu ne prelaze dnevne zalihe.

Direktor "Toplane" Radomir Marjanović kazao je juče da imaju uglja za još dva dana, ali da im je pomoć obećao gradonačelnik Mićo Mićić.

- Tražili smo pomoć od grada, ali budžet nije u sjajnoj situaciji, pa ne znamo koliku pomoć možemo očekivati - kaže Marjanović, pojašnjavajući da rudnik u Ugljeviku ne dozvoljava izvoz uglja dok ga ne plate, zbog čega su primorani da kupuju manje količine, jer za više nemaju novca.

Prema njegovim riječima, "Toplana" ne posluje rentabilno zbog akumuliranja dugova iz prethodnih godina.

- Radnicima dugujemo tri plate i nemamo novca za nabavku energenata jer su ovo ljeto uplate korisnika bile znatno manje nego prethodnih godina. Godišnja dugovanja su bila oko 30.000, 40.000 maraka, a ove godine su premašila 70.000 KM - kazao je Marjanović.

Dodao je da je štrajk upozorenja radnika, koji je održan u utorak, samo uvertira u generalni štrajk najavljen za 15. oktobar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )