FOTO: null

Korisnici Gradske toplane, njih oko 1.150 ovih dana kada se i bilježe enormno niske temperature uredno su snabdjeveni toplotnom energijom.

U Toplani kažu, kvarova za sada na toplovodnoj mreži nema, oba kotla su u funkciji, rade punom parom, ali je napominju zbog debelog minusa povećana potrošnja energenata, pa za 24 sata lože oko 50 tona uglja.

Sa dobavljačem je prethodno dogovorena dinamika isporuke energenta koju je zaokružila ranije planirana računica, prema kojoj je izračunata potrošnja na mjesečnom nivou od 800 do 1.000 tona, ističu u Gradskoj toplani, napominjući da trenutno na zalihi nemaju zavidnu količinu energenta, pa sudeći po tome grijanje neće biti dovedeno u pitanje u naredna tri do četiri dana.

Međutim, zbog veće potrošnje energenta moglo bi doći do problema kod isporuke od strane dobavljača. Trebaće kažu u Toplani za nabavku uglja dodatna svota novca, pa apeluju na korisnike da na vrijeme izmire dugovanja prema Toplani.

Stari dug na ime neplaćenih računa od strane korisnika Gradske toplane dostizao je cifru preko 200.000 maraka, podsjećaju u Toplani pojašnjavajući da je u međuvremenu smanjen na oko 180.000. Međutim nakon fakturisanja decembarskih računa ukupan dug korisnika iznosi 362.000 maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )