FOTO: InfoBijeljina.com

Drugu godinu zaredom Bokserski savez Republike Srpske kao kandidata za tradicionalnu akciju "Glasa Srpske" Izbor deset najbolji sportista RS predložio je člana bijeljinskog Radnika Radenka Tomića.

A kako i ne bi kada je ovaj mladić, koji će 24. februara 2020. napuniti 25 godina, i u 2019. bio bez premca u BiH. Iako je promijenio težinsku kategoriju i sada nastupa u onoj do 81 kilograma, postao je prvak BiH i tako ponovio uspjehe iz 2017. i 2018. godine, kada je bio najbolji u kategoriji do 75 kilograma.

- Drago mi je što sam se i u višoj težinskoj kategoriji dobro snašao i što sam nastavio niz neprikosnovenosti u BiH. I ove godine pokazali smo i kao klub da smo najbolji, jer je Radnik u sezoni 2018/19. osvojio titulu u Premijer ligi, a i u novoj sezoni na polovini takmičenja smo ubjedljivo prvi - naglasio je Tomić.

Na Evropa kupu održanom u Bijeljini osvojio je srebro nakon što je poslije dvije efektne pobjede u finalu poražen od predstavnika Slovačke, a bio je učesnik i Evropskih igara u Minsku, gdje je zauzeo devetu poziciju.

- Nisam ponovio uspjeh sa Evropa kupa od prošle godine, kada sam osvojio zlato, ali uspjeh je i plasman u finale. Što se tiče takmičenja u Bjelorusiji, zadovoljan sam nastupom, jer su tamo bili najbolji bokseri Starog kontinenta - nastavio je Tomić.

Sezona za njega nije završena, jer ga od 10. decembra očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu, koje će biti održano u Antaliji.

- Sve sam podredio takmičenju u Turskoj i očekujem da se sa prvenstva Balkana vratim sa medaljom. U odličnoj sam formi i nadam se da ću u Bijeljinu i Republiku Srpsku donijeti najsjajnije odličje - rekao je Tomić.

Već pravi planove za 2020. godinu, a sve je podređeno jednom cilju.

- London će u martu biti domaćin evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre i naravno da je sve podređeno cilju da se plasiram za Tokio. Sigurno da bi to bio vrhunac moje karijere i nadam se da ću u tome uspjeti - dodao je Tomić.

Profesionalni ring

U godini na izmaku Radenko Tomić imao je i prve profesionalne mečeve u ringu i za sada ima maksimalan učinak.

- I sa te strane mogu da kažem da je iza mene uspješna godina jer sam u sve četiri borbe zabilježio pobjede. Sada ćemo napraviti malu pauzu, jer želim da se naredne godine više posvetim amaterskom boksu - naglasio je Tomić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )