FOTO: null

Računovođa jedne srbačke škole S.S. (46) osumnjičen je da je protivpravno prisvojio 25.981 KM sa računa škole i Sindikalne organizacije. Pripadnici CJB Banjaluka su protiv S.S. podnijeli izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Prema navodima iz policije, S.S. je u svojstvu računovođe jedne osnovne škole od 2009. do 2015. godine u Srpcu neovlašteno podizao novac sa tekućeg računa Sindikalne organizacije škole, a bez prethodno donesenih odluka o utrošku sredstava. 

On je tom prilikom koristio bjanko potpisane naloge za isplatu od predstavnika organizacije, koje je popunio neistinitim podacima radi isplate novca, te na taj način protivpravno prisvojio ukupno 22.123 KM, za koliko je oštećena Sindikalna organizacija škole. 

Tokom 2015. godine, lice S.S. se neovlašteno poslužilo novcem od 3.858 KM, namijenjenim za uplatu turističkoj agenciji radi organizacije ekskurzije đaka, a koji mu je bio povjeren u radu.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )