FOTO: null

Nevladina organizacija „Sinergija plus“ i neformalno „Društvo autostopera“ će svake srijede tokom mjeseca aprila u Muzeju Semberije, sa početkom u 19:00 časova organizovati „Putologiju“ - putopisna pripovijedanja uz projekcije slajdova i kratke video zapi

Ovakva koncepcija prezentacija je nova u Bijeljini i ima za cilj da se publika upozna prije svega sa iskustvom putnika u zemlje i gradove na drugim krajevima Evrope ili svijeta, načinima kako se može putovati po povoljnim uslovima i za malo novca, ali i sa načinom života tamošnjih ljudi i njihovim pogledima na svijet.

Led će 6. aprila probiti putnik iz Haga i Hanovera svojim „HA-HA pričama".Kako je biti 22 dana na seminaru u Holandiji, zajedno sa stručnjacima za lokalni razvoj iz Sudana, Egipta, Palestine, Ukrajine, Jordana, Pakistana, Nepala, Bangladeša, Indonezije, Kenije, Ruande, Južne Afrike i Etiopije? Kako je izgledalo nekoliko dana provedenih u tipičnoj holandskoj porodici u kojoj je više bicikala nego ljudi? Da li su biciklisti, zapravo, opasni za dođoše u Holandiju i zašto na prozorima uglavnom nema zavesa? Da li su holandska djeca nemirna i da li je promaja smrtna opasnost po staro i mlado i od čega prave plastiku... samo su neka od iskustava iz grada ispod nivoa mora koja će biti predstavljena u prvom dijelu prezentacije.

U hanoverskom dijelu pripovijedanja slušaoci će, između ostalog, moći da čuju zašto uvijek treba nositi bajat hljeb kad se ide u šetnju po prirodi, da li treba ignorisati zabranu fotografisanja, zašto je za istraživanje kraljevskih vrtova najpogodniji kišni dan i, kad smo već kod kraljeva, kakve veze ima kraljica Elizabeta sa Hanoverom pa je tamo toliko vole?!?

Drugo pripovijedanje (13. april) nosi naziv „O šeicima, sokolovima i pijesku" (Ujedinjeni Arapski Emirati), treći pripovjedač nastupa 20. aprila na bekpekersku temu „Sa rancem po Jugoistočnoj Aziji", a ovogodišnja „Putologija" se završava 27. aprila kineskim pričama „S one strane Zida"

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )