FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je puštena u upotrebu nova kružna raskrsnica između ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Banjičića i Živojina Mišića, odnosno, na pravcima iz centra Bijeljine prema Obarskoj i Crnjelovu, ali i prema Brčkom i Rači.

Novi kružni tok svečano je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

- Završili smo još jedan infrastrukturni projekat koji će doprinijeti bezbjednosti i boljem protoku saobraćaja u našem gradu, ali i dopuniti estetski izgled ovog kraja. U planu je i uređenje malog parka u ovom dijelu grada, kao i postavljanje igrališta sa košem. Takođe, u narednom periodu biće rekonstruisane i ulice Raje Banjičića i Dimitrija Tucovića - istakao je Mićić, dodajući da će nakon završetka izgradnje kanalizacione mreže u Bijeljini biti asfaltirano 27 kilometara ulica u dijelu grada u kojem su izvođeni radovi.

Površina nove kružne raskrsnice je 2.100 kvadratnih metara, a vrijednost radova oko 250.000 konvertibilnih maraka. Osim izgradnje saobraćajnice, odrađena je i zamjena podzemnih instalacija, izgradnja trotoara, a slijedi i postavljanje javne rasvjete. 

Kako navode iz Gradske uprave izgradnju kružne raskrsnice su predložili stanovnici ovog dijela grada kako bi se smanjilo vrijeme zadržavanja vozila i, samim tim, zagađenje i buka.

Ovo je trinaesti kružni tok u Bijeljini, koji će, prema mišljenju nadležnih, poboljšati bezbjednost i ubrzati saobraćaj na gradskim ulicama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )