FOTO: null

Turska vojska objavila je saopštenje u kom je navedeno da su preuzeli kontrolu nad Turskom, prenosi strani mediji.

"Deo vojske započeo je vojni puč", rekao je ranije večeras premijer Turske Binali Jildrim, nakon što je objavljeno da vojne letelice nisko nadleću Ankaru i Istanbul, prenosi RT.

- Mi radimo na tome da je u pitanju pokušaj puča, mi to nećemo dozvoliti - rekao je telefonom za NTV, dodajući da će platiti najvišu cenu odgovorni za to, prenosi AFP.

Na osnovu pojedinih navoda, vojni helikopter otvorilo je vatru na deo Ankare u kom je smešteno sedište Turske nacionalne obaveštajne službe.

- Bezbednosne snage Turske rade sve što mogu kako bi situacija bila sređena - kratko je rekao Jildrim.

Po brojnim izveštajima Ujedninjene nacije su poslale mejl zaposlenima javljajući im da je u toku vojni puč u Turskoj, prenosi britanski "Gardijan".

Ranije je javljeno da su brojni očevici obavestili da su primetili povećano prisustvo vojske na ulicama, ali u tom momentu nije bio poznat razlog, niti šta se dogodilo, prenosi "Miror".

Istovremeno, javljeno je da su most na Bosforu u Istanbulu, kao i most Fatih Sultan Mehmet zatvoreni, a da su se čuli pucnji u Ankari.

Agencija Dogan prikazala je snimak na kome se vidi da se saobraćaj u tim delovima grada preusmerava.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )