FOTO: InfoBijeljina

Na gradskom trgu u Bijeljini policijski službenici Policijske uprave Bijeljina dijeli su danas promotivni materijal pod naslovom "Samo je porodica pravi izbor", a u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Na promotivnom materijalu, prikazana je štetnost  zloupotrebe opojnih droga, koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje opojnih droga. Na lecima su prikazane i fotografije opojnih droga marihuane, heroina, kokaina, ekstazija i LSD, kao i simptomi koje iste izazivaju prilikom konzumiranja, te savjeti kako postupati sa djetetom ukoliko se otkrije da konzumira opojnu drogu.

Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na području Policijske uprave Bijeljina, policijski službenici za jedanaest mjeseci tekuće godine otkrili su 61 krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, odnosno nadležnim tužilaštvima podnesena su 34 izvještaja protiv 47 lica. Od ukupnog broja lica koja su prijavljena tužilaštvu 17 lica su povratnici u izvršenju krivičnih djela, tri lica su ženskog pola i tri lica su maloljetna

Takođe, značajno je spomenuti okončane operativne akcije na otkrivanju, suzbijanju i sprečavanju neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga koje je naša Uprava sprovela u ovoj godini, kao i drugim preuzetim aktivnostima u navedenom smislu zaplenjeno je oko 13 kg. Opojne droge marihuane, preko 660 grama opojne droge kokain, te određene količine opojnih droga heroina, hašiša, ekstazija, amfetamina, medicinskih droga, te stabljika i sjemenki indijske konoplje.

Zbog vožnje pod dejstvom opijata iz saobraćaja je za jedanaest mjeseci isključeno 118 vozača, što je znatno više ako se poredi sa 2018. godinom kad su za isti period isključena 43 vozača.

U preventivnom smislu policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, ostvarili su saradnju sa direktorima osnovnih i srednjih škola, psiholozima kao i nastavnim kadrom u cilju obavještavanja istih o štetnosti zloupotrebe opojnih droga kod školske populacije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )