FOTO: InfoBijeljina

Službenici Policijske uprave /PU/ Bijeljina uhapsili su u okviru republičke akcije „Plantaža 2023“ lice čiji su inicijali S.A. koje je na području opštine Lopare uzgajalo indijsku konoplju i tom prilikom mu oduzeli 172 kilograma marihuane, saopšteno je na današnjoj pres-konferenciji koja je održana u prostorijama PU Bijeljina.

- Došli smo do operativnih podataka da se na području Lopara jedno lice bavi nelegalnim uzgojem indijske konoplje, koja se koristi za proizvodnju marihuane. Naši službenici su 16. avgusta obišli lociranu lokaciju i lišili slobode lice čiji su inicijali S.A, koje su zatekli u zasadu. Pronašli su 519 stabljika indijske konoplje, ukupne težine 172 kg, zatim 521 saksiju u kojima je konoplja bila zasađena, cijev i pumpu za navodnjavanje - izjavio je načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić.

 
On je istakao da je izvršeno i pretresanje kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni, te da su tom prilikom pronađene dvije tablete ekstazija i jedan gasni pištolj sa mecima.

 
Protiv lica čiji su inicijali S.A. podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a ono je predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )