FOTO: InfoBijeljina

Zimski period karakterističan je po većem broju saobraćajnih nezgoda sa pješacima i biciklistima, a naručito u uslovima smanjene vidljivosti u periodu od 16:00 časova.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa ovim kategorijama registrovan je kao posljedica nepropisnog kretanja pješaka, kretanje kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanje pješaka kolovozom u van naseljenom mjestu bez svjetloodbojnog prsluka.
 
Kako bi uticali da se smanji crna statistika, Policijska uprava Bijeljina apeluje na pješake i bicikliste da koriste svjetloodbojni prsluk koji u značajnoj mjeri pomaže da pješak bude uočen od strane vozača. Zimski period karakterističan je i po tome što veći broj naših sugrađana nosi tamnu odjeću što u mnogome otežava njihovu vidljivost, a posebno u ulicama i mjestima koji nisu osvijetljeni.
 
Iz tih razloga, PU Bijeljina apeluje kako na pješake tako i na bicikliste, kao ranjivim kategorijama učesnika u saobraćaju da u uslovima smanjene vidljivosti, a naručito u periodu od 16:00 časova koriste svjetloodbojni prsluk, da u van naseljenom mjestu koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola. Ukoliko ste pješak treba da nosite odjeću koja na sebi ima fluorescentne i svijetle dijelove kao bi bili uočeni od strane vozača kao učesnika u saobraćaju.
 
"Ne dozvolite da postanete dio crne statistike", poručuju iz PU Bijeljina. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )