FOTO: AS English

Fudbalski klubovi Bajern i Porto pobijedili su ekipe Pari Sen Žermena /PSŽ/ i Čelsija kao gosti, ali im to nije bilo dovoljno da se plasiraju u polufinale Lige šampiona.

I sinoć su, kao i u prvim utakmicama, slavile gostujuće ekipe. Bajern je trijumfovao sa 1:0 u Parizu, ali je francuski tim prošao zbog 3:2 u Minhenu, odnosno više golova u gostima, dok je Porto slavio protiv Čelsija, ali su londonski "plavci" prošli dalje zbog pobjede od 2:0 u prvom susretu.
 
Odličan meč odigrali su PSŽ i Bajern, iako nije bilo golova kao u Minhenu, ali je za "svece" ovo veliki uspjeh, jer su se revanširali njemačkom timu za poraz u finalu Lige šampiona prošle sezone i skinuli mu evropsku krunu.
 
Logično je bilo, s obzirom na to da je jurio rezultat, da je Bajern imao nešto više loptu u svojim nogama, pa i više udaraca ka golu, dok se PSŽ oslanjao na kontre i brzonoge Mbapea i Nejmara posebno.
 
U sjajnom prvom poluvremenu aktuelni vladari svjetskog fudbala su postigli gol u 40. minutu, preko bivšeg fudbalera Parižana, Erika Maksima Šupo Motinga.
 
Ali, ono što je prethodilo golu je prosto nevjerovatno - Nejmar je za svega šest-sedam minuta tri puta pogađao okvir gola - dva puta stativu i jednom prečku, mnogo sreće su imali Bavarci u tim trenucima, a na samom početku je šansu imao i Kilijan Mbape.
 
U nastavku, mnogo opasnih napada sa obje strane, šanse su ređale, ali gola nije bilo, ostalo je 1:0, za Bajern nedovoljno, tako da je aktuelni šampion Evrope ispao već u četvrtfinalu.
 
Čelsi je rutinski odradio revanš utakmicu protiv Porta. Nakon što su prvu dobili sa 2:0 i ovu drugu su odigrali u Sevilji, na stadionu "Ramon Sančes Pishuan", ali je ova bila veoma loša po kvalitetu fudbala.
Čelsi je samo jednom šutnuo u okvir gola, a samo je jednom zaprijetio i to preko Kristijana Pulišića, dok se ni Porto nije baš "pretrgao" iako je jurio zaostatak, pa su jedino preko Hesusa Korone pokušali da ugroze gol Čelsija.
 
Na kraju je portugalski tim uspio da postigne gol, koji mu je samo donio utješnu pobjedu, ali je Čelsi i sa ovim minimalnim uspio da se plasira u polufinale.
 
Liga šampiona - revanši četvrtfinala:
 
Čelsi/Porto 0:1 /prvi meč 2:0/
PSŽ -Bajern 0:1 /3:2/
 
Srijeda:
 
21.00 Borusija /Dortmund/-Mančester siti /1:2/
Liverpul-Real Madrid /1:3/.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )