FOTO: rts.rs/EPA

Fudbaleri PSŽ-a savladali su ekipu Mančester junajteda u Engleskoj sa 3:1 u derbi meču petog kola Lige šampiona. Parižani su trijumfom ostali u trci za mjesta koja vode u nokaut fazu takmičenja.

Veoma uzbudljiv meč na "Old Trafordu" odigrali su favoriti Grupe H - Junajted i PSŽ.

Gosti iz Pariza ostvarili su veoma bitnu pobjedu koja ih drži u igri za prva dva mjesta, koja vode u nokaut fazu Lige šampiona.

PSŽ je do trijumfa došao, ali ne nakon previše ubjedljive i dominantne igre.

Gosti su poveli u ranoj fazi meča, golom Nejmara.

Igrao se šesti minut, kada je Mbape šutirao, a defanzivni blok odbio loptu do Nejmara, koji iz tijesnog ugla šutira snažno i precizno i matira De Heu.

Junajted uz malo sreće uspijeva da izjednači do kraja prvog poluvremena.

Nakon dobre odbrane Navasa, Van-Bisaka je dodao loptu do Rašforda, koji je šutirao, a lopta u mreži završava nakon što je udarila Danila Pereiru i prevarila golmana gostiju.

PSŽ-u je očajnički bila potrebna pobjeda, ali njihova igra nije obećavala.

U drugom dijelu utakmice, u nekoliko navrata tim iz Mančestera bio je bliži golu, ali im je nedostajalo sreće i koncentracije u završnici.

Marsijal je prvo propustio veliku šansu na samom startu drugog dijela meča, kada je povratnu loptu prebacio preko gola, sa par metara udaljenosti.

Kavani je desetak minuta kasnije lobovao De Heu, ali je pogodio prečku, a Marsijal ponovo bio neprecizan nakon odbitka.

Nakon neiskorišćenih šansi, stigla je kazna za Junajted.

PSŽ je prethodno u par navrata prijetio preko Markinjoša i Florencija, da bi u 69. minutu stigao do vođstva.

Nakon velike gužve nakon prekida u šesnaestercu domaće ekipe, Markinjoš se dobro snalazi i ubacuje loptu u mrežu za vođstvo gostiju.

Do kraja meča, PSŽ se odbranio i čak postigao još jedan gol.

Nakon kontra napada, Nejmar i Rafinja su odigrali dobar napad, koji Nejmar pretvara u gol i stavlja tačku na meč u sudijskoj nadoknadi.

Situacija u Grupi H je takva da čak tri ekipe imaju po devet bodova, pa će poslednje kolo biti veoma interesantno. U odlučujućim mečevima PSŽ dočekuje Istanbul, dok Junajted gostuje kod Lajpciga.

Grupa H:

Rezultati petog kola:

Istanbul Bašakšehir - Lajpcig 3:4
Mančester junajted - PSŽ 1:3

Tabela: Mančester junajted 9, PSŽ 9, Lajpcig 9, Istanbul Bašakšehir 3

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )