FOTO: 24sata.hr

U prvom meču četvrtfinala fudbalske Lige šampiona Porto je poražen od Čelsija sa 2:0, dok je Pari Sen Žermen slavio u Minhenu protiv Bajerna pobjedivši 3:2.

U meču na "Alijanc areni" u Minhenu, Bajern je igrao bez Roberta Levandovskog, koga neće biti ni u revanšu zbog povrede, bio dominantniji, imao više loptu u svojim nogama, neuporedivo više šutirao, ali su Parižani bili precizniji i efikasniji.
 
U trećem minutu meča Erik Maksim Šupo-Motan pogodio je prečku za Bajern, da bi u istom minutu PSŽ izveo napad i poveo golom Kilijana Mbapea.
 
Potom golman gostiju Kejlor Navas brani dvije dobre prilike za Bavarce, koje su imali Tomas Miler i Leon Gorecka, ali u 28. minutu gosti dolaze do 0:2 pogotkom Markinjosa.
 
U 37. minutu Bajern se vraća u igru, jer Benžaman Pavar pronalazi Šupo-Motana za 1:2, što je bio rezultat poluvremena.
 
U prvih 15 minuta nastavka, po jednu dobru priliku su imala oba tima, prije nego što je u 60. minutu Jozua Kimih izveo slobodan udarac pravo na glavu Milera, a ovaj poravnava na 2:2.
 
Žestok tempo je diktirao Bajern, želio je do potpunog preokreta, na kraju je ostao bez snage, a gol koji je PSŽ-u donio lijepu prednost pred revanš djelo je ponovo sjajnog Mbapea, kome je ovog puta asistirao Anhel di Marija.
 
Iako je PSŽ slavio u Minhenu i na neki način revanširao se Bavarcima za poraz u finalu Lige šampiona prošle sezone, ništa u ovom dvoboju nije gotovo, jer se Bajern neće tek tako lako odreći evropskog trona.
Porto i Čelsi su odigrali neizvjesnu utakmicu, u kojoj je Čelsi pokazao da je poraz za vikend u Premijer ligi od Vest Bromvič Albiona 2:5 bio samo slab dan.
 
Prvi gol je pao u 32. minutu, kada je Žoržinjo sjajno uposlio Mejsona Maunta, a ovaj smjestio loptu u sami ugao gola.
 
Drugom golu Čelsija je prethodila prečka Kristijana Pulišića, a nepun minut kasnije je Ben Čilvel iskoristio loš prijem lopte Hesusa Korone i postavio konačnih 2:0.
 
Ovo je ogromna prednost Čelsija pred revanš koji će biti odigran na istom mjestu, neutralnom terenu, na stadionu "Ramon Sančes Pishuan" u Sevilji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )