FOTO: netauto.rs

BEOGRAD - “Železnice Srbije” od danas uvode prvi put polazak od Beograda do Zvornika.


Vozovi “Železnica Srbije” krenuli su preko Drine nakon završetka rekonstrukcije pruge Šabac-Loznica, kada je produžena linija od Rume do Zvornika, ali se prvi put uvodi linija iz stanice Beograd centar, tako da će, osim Zvornika, direktnu šinsku vezu sa Beogradom imati i Šabac i Loznica.

Polazak iz Beograda je u 14.02, a dolazak u Zvornik u 18.14 časova, saopšteno je iz Akcionarskog društva za željeznički prevoz putnika “Srbija Voz”.

Polazak iz Zvornika za Beograd je u 7.20 časova, a u Beograd će stizati u 11.46 časova.

U povratku voz će kretati iz stanice Beograd centar u 14.02 časa i stizati u Zvornik u 18.14 časova.

Danas stupa na snagu novi red vožnje koji će važiti do 12. decembra 2020. godine, najavilo je preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije”.

Po novom redu vožnje u putničkom željezničkom saobraćaju svakodnevno će biti 353 voza na međunarodnim i domaćim relacijama.

U saopštenju se ističe da, dok je u putničkom željezničkom saobraćaju u Srbiji i dalje samo jedan operater - državna kompanija “Srbija voz”, u robnom transportu, osim državne kompanije “Srbija kargo”, već posluje šest prevoznika, ali i još tri kompanije koje željeznički transport obavljaju samo za sopstvene potrebe.  

Redovna godišnja promjena reda vožnje
Novi red vožnje preduzeća “Željeznice Republike Srpske” stupio je na snagu u ponoć i važiće do 12. decembra naredne godine.
Putnike će prema novom redu vožnje prevoziti 31 voz “Željeznica”.

U međuentitetskom saobraćaju saobraćaće jedan par brzih vozova na relaciji Sarajevo-Banjaluka-Sarajevo i jedan par na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo, dok će u lokalnom saobraćaju putnike prevoziti 27 vozova.

“Obaveštavamo putnike da se međuentitetski lokalni putnički vozovi na relaciji Doboj-Tuzla-Doboj ukidaju na relaciji Petrovo Novo-Tuzla-Petrovo Novo, počev sa primjenom novog reda vožnje”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Željeznica” su pojasnili da je ova izmjena u novom redu vožnje nastala zbog nedostatka ispravnih voznih kapaciteta i obaveze “Željeznica” za angažovanjem drumskih prevoznih sredstava u slučajevima nedostatka ispravnih voznih kapaciteta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )