FOTO: null

Polaznici Škole glume u ugljevičkom Centru za kulturu sinoć su se publici predstavili svojim prvim javnim časom, pozorišnim komadom „Ko se šeta oko sveta“.

Škola glume besplatna je za sve polaznike, a vodi je glumac iz Beograda Mihailo Maksimović. 

"Polaznici su završili uspješno svoj prvi javni čas, a ujedno je završen prvi studijski dio koji je počeo 21. februara. Radili su na osnovnim elementima glumačkog zanata - scenski pokreti, tehnika glasa, dikcija i retorika gdje su objedinili sve parametre glumačkog zanata", rekao je Maksimović novinarima. 

Polaznici su sinoć prvi put imali priliku da se publici predstave recitacijama, monolozima, govorom, retorikom, a u zabavniom dijelu reklamama i predstavom "Ko se šeta oko sveta" pisca Tode Nikoletića u kojoj su svi polaznici dobili ulogu, jednu ili više. 

U Školi glume rade dvije grupe, mlađa broji 19 polaznika uzrasta od pet do 13 godina, a stariju grupu čini 12 polaznika uzrasta od 14 do 17 godina. 

"Od 21. februara radili smo dva puta sedmično, izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima, a naredni studijski dio počinjemo od septembra, sa postojećim grupama, ali i novim polaznicima", naveo je Maksimović. 

Pokrovotelj Škole glume je opština Ugljevik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )