FOTO: null

U Bijeljini je otvoren interaktivni Sajam srednjih škola i zanimanja, na kojem maturanti osnovnih škola imaju priliku da sagledaju sve mogućnosti za izbor budućeg zanimanja u nastavku svog obrazovanja.

Na manifestaciji je svih šest srednjih škola, koliko ih ima u Bijeljini, u sportskoj dvorani Gimnazije "Filip Višnjić" izložilo svoje radove, nagrade i dostignuća, te predstavilo zanimanja od kojih bi neka mogla da budu opredjeljenje osnovcima. 

Program menadžer Omladinskog komunikativnog centra Ante Jurić Marijanović rekao je Srni da je cilj ovakvog sajma da promoviše i afirmiše srednje škole i zanimanja koja one nude u ovom gradu te da učenicima osnovnih škola, na što jednostavniji, interaktivan i zanimljiv način predstavi mogućnost za školovanje u njihovom gradu. 

"Sajam, koji je do sada šest puta održan u Banjaluci, dva puta u Zenici i danas u Bijeljini, pokazuje da su iskustva učenika učenika, prosvjetara i privrednika odlična", kaže Marijanović. 

Učenici osnovnih škola zadovoljni su što na jednom mjestu imaju priliku da vide sve na jednom mjestu putem prezentacija koje su osmišljavali profesori i učenici škola, što će im uveliko pomoći da donesu konačnu odluku pri odabiru nekog od zaanimanja koje bijeljinske škole nude. 

Pomoćnik direktora Gimnazije "Filip Višnjić" Vladimir Šavija kaže da ovaj sajam daje priliku mladima, učenicima devetih razreda osnovnih škola sa područja Bijeljine, da na jednostavan i praktičan način sagledaju šta je to što je za njih najzanimljivije i najprihvatljivije. 

Gimnazija je predstavila smjerove – opšti, društveno-jezički i računarsko-informatički, eksperimente iz biologije, hemije, matematike, fizike, kao i sportske uspjehe putem prezentacije pehara i medalja. 

Mladima je posebnu pažnju privukao elektromagnetni rotirajući globus Gimnazijalaca, ali i izumi mladih inovatora Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin". 

Ništa manje pažnje učenicima nisu privukli ni radovi i zanimanja Poljoprivredne i medicinske škole, Srednje stručne škole Janja, dostigunuća i prezentacija Ekonomske škole Bijeljina kao Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac". 

Sajam je do sada organizovan šest puta u Banjaluci, dva puta u Zenici i danas prvi put u Bijeljini. 

Interaktivna manifestacija u Bijeljini otvorena je u 10.00 časova i traje do 18.00, a organizator poziva sve osnovce da posjete manifestaciju. 

Organizatori Sajma srednjih škola i zanimanja su Gradska uprava i Omladinski koumikativni centar, u saradnji sa srednjim školama sa područja Grada Bijeljina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )