FOTO: null

U bijeljunskim knjižarama intenzivirana je prodaja knjiga za narednu školsku godinu. Knjižare su dobro snabdjevene, a Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na vrijeme je dostavio nove knjige.

U knjižarama u Bijeljini gužva ovih dana, roditelji i njihova djeca, kako je to već postao običaj, porodično dolaze u kupovinu udžbenika.

- Јedino što čekamo jesu udžbenici koji su se ove godine mijenjali, a to su udžbenici srpskog jezika i kulture od 6. do 9. razreda, te udžbenik i radna sveska iz geografije za 9. razred - kaže Јelena Ivanović iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Knjige za srednju školu po udžbeniku, koštaju 9,90 KM. Udžbenici za prvi i drugi razred osvnovne škole su besplatni, dok za ostale razrede kompleti koštaju od 68 do 145 KM, bez stranih jezika.

- Udžbenici stranih jezika uvijek kasne, s tim da je Zavod ove godine izdao naše izdanje engleskog jezika, pa škole s tim sada nemaju problem jer su ti udžbenici već u knjižarama - kaže Ivanovićeva.

U većini bijeljinskih porodica pripreme za početak nove školske godine odavno su počele.

Udžbenici se u poslovnicama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva već treću godinu, mogu kupiti na rate. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )