FOTO: null

BIJELJINA - Članovi Inicijativnog odbora Prve SDS Bijeljina smatraju da je budžet grada za 2017. godinu loše planiran, na šta ukazuje i namjera gradskih vlasti da usvoje drugi rebalans budžeta.

Član Odbora Zoran Arsić rekao je da je planiran rebalansirani budžet od 47 miliona KM, koji je za pet miliona manji u odnosu na prvobitni rebalans. 

"Upada u oči i planirani rast prihoda od indirektnih poreza, odnosno stopa ostvarenja od 103,4 odsto. Te projekcije su nerealne jer naredne godine na naplatu dospijeva više rata spoljnog duga Srpske prema međunarodnim kreditorima. Na osnovu toga može se očekivati manje sredstava za raspodjelu unutar Srpske", rekao je Arsić na konferenciji za novinare. 

On je istakao da su ukupni troškovi gradske administracije od 22,72 miliona KM, koji se odnose na plate, doprinose, materijalne troškove, previsoki za budžetski okvir od 47 miliona KM, jer je riječ o skoro pola budžeta. 

Arsić je naglasio da i kapitalni rashodi bilježe ozbiljan pad. 

"Prva SDS ne podržava ni planirano kreditno zaduženje Grada od pet miliona KM jer je Grad već prezadužen. Ukazujemo odbornicima da će na otplatu rate kredita u narednoj godini ići 7,2 miliona KM budžeta. U odnosu na izvorne prihode budžeta u ovoj godini, to je više od 17 odsto, čime se Grad približava zakonski dozvoljenom okviru od 18 odsto", kaže Arsić. 

On je u ime Prve SDS poručio da je krajnje vrijeme da donosioci odluka prestanu sa praksom stvaranja privida blagostanja i dobrog života, što će "plaćati buduće generacije". 

Predsjednik Inicijativnog odbora Prve SDS Slobodan Maksimović najavio je da će u subotu, 16. decembra, u 13.00 časova u hotelu "Drina" biti održana Osnivačka skupština na kojoj se očekuje izbor članova Gradskog odbora, te predsjednika i dva zamjenika predsjednika Gradskog odbora ove stranke. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )