FOTO: null

Fudbalske reprezentacije Njemačke i Poljske odigrale su neriješeno bez golova u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Iako je bilo šansi nijedna od ekipa nije uspjela da zatrese mrežu protivnika. Prvi su zaprijetili Nijemci u petom minutu. Najprije je glavom bio neprecizan Gece, a minut kasnije odbrana Poljske je uspjela da zaustavi Hektora. 

Poljaci su od početka meča svoju priliku iz kontre, ali je Njemačka kontrolisala igru. U 16. minutu Kros je za malo zakasnio na dodavanje Milera. 

Bakon toga Poljaci su stegli odbranu pa su Nijemci sve teže dolazili u priliku da ugroze njihov gol. 

U drugo poluvrijeme smo ušli solidnim prilikama na obje strane. 

Prvo je u 46. minutu Milik glavom za malo bio neprecizan, a minut kasnije na drugoj strani je Gece šutirao pravo u golmana Poljske. 

Poljaci su mogli da povedu u 60. minutu, ali je Boateng uspio da izblokira šut Levandovskog sa ivice šesnaesterca. 

Devet minuta kasnije Fabijanski je odlično odbranio udarac Ezila, a onda je uslijedio nešto mirniji period utakmice. 

Nijemci su do kraja utakmice uspjeli da zaprijete nekoliko puta preko Krosa, Gomeza i Milera, ali bezuspješno. 

Na drugoj strani, u 85. minutu Grosicki je sjajno izveo slobodan udarac ali je lopta za malo prozujala iznad prečke. Do kraja meča nije bilo posebnih prilika pa su bodovi podijeljeni.

Njemačka je prva u grupi C sa četiri boda, koliko ima i poljska sa postignutim golom manje. Tri boda ima Sjeverna Irska koja je savladala Ukrajinu sa 2:0 i tako je ostavila bez bodova na posljednjem mjestu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )