FOTO: null

Aleksandra Pandurević (SDS) traži analizu kadra u Savetu ministara: Ko nema rezultate, treba da ide, ko ima rezultate treba da bude nagrađen. To je jedino merilo u SDS

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević bila je juče nakon sednice PBiH vidno nezadovoljna odnosom članova Saveta ministara prema Parlamentu BiH.

Pandurevićeva je zamerila što se u isto vreme zakazuju sednice Parlamenta i Saveta ministara BiH. Ona je izjavila da će zatražiti da se sve političke partije koje učestvuju u Savetu ministara BiH pozabave analizom rada svog kadra u toj instituciji.

- Danas postoji situacija da imamo sednicu Parlamenta, a u sali nemamo nikoga iz Saveta ministara - rekla je Pandurevićeva novinarima.

Prema njenim rečima, to je nedopustivo i SDS će analizirati rad svih svojih funkcionera, ne samo ministara u Savetu ministara, nego svih imenovanih lica, a onima koji ne budu zadovoljili zahtevima, biće zahvaljeno.

Ona je najavila da će analizu rada sprovesti organi SDS.

- Ko nema rezultate, treba da ide, ko ima rezultate treba da bude nagrađen. To je jedino merilo u SDS - navela je Pandurevićeva.

Na pitanje novinara da li je zadovoljna radom ministara iz SzP u Savetu ministara BiH, Pandurevićeva je rekla da nije reč o njenom stavu, već da će to oceniti organi SDS.

Najavljujući da bi to trebalo da se dogodi veoma brzo, Pandurevićeva je naglasila da bi svaka politička partija "trebalo da snosi svoj teret odgovornosti".

- Meni ne pada na pamet da analiziram rad ministara iz drugih političkih partija, ali ono na šta imamo pravo jeste da analiziramo rad naših funkcionera - kaže Pandurevićeva.Prema njenim rečima, ono što ovih dana radi lider SBB Fahrudin Radončić i njegovo "prepucavanje" sa SDA, nisu korektni.

- Mislim da je pravi i jedini ispravan put da gospodin Radončić preispita rad svog kadra, kao i SDA, a mi rad našeg - rekla je Pandurevićeva.

MINISTRI IZ SZP NAJBOLjI

Na pitanje da li je tačno da je rekla da će tražiti smenu svih kadrova Saveza za promene u Savetu ministara BiH, izuzev ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića, Pandurevićeva je odgovorila da to nije tačno.

- Ja to nisam tako rekla - poručila je Pandurevićeva, koja smatra da su članovi Saveta ministara iz Saveza za promene najbolji ministri.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )