FOTO: InfoBijeljina

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Resor boračko-invalidske zaštite, odobrilo je u Bijeljini, zaključno sa 23. julom, isplatu, u iznosu od 100 maraka, za ukupno 438 boraca, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz ovog ministarstva.

U pitanju je novčana pomoć socijalno ugroženim nezaposlenim borcima, učesnicima u ratu devedesetih godina prošlog vijeka, od prve do pete kategodije, mlađim od 60 godina.

Podsjetimo, 14. jula je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović apelovao da lokalne zajednice pokažu ozbiljnost i ubrzaju procese kada je riječ o rješavanju predmeta i zahtjeva u vezi sa realizacijom javnog poziva za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim demobilisanim i socijalno ugroženim borcima iz Republike Srpske.

"U gradu Bijeljina, po Javnom pozivu, do sada je obrađeno ukupno 88 odsto zahtjeva. Ministarstvo, u konkretnoj stvari, vrši kontrolu pristiglih podataka svih gradova/opština po Javnom pozivu, a ne daje procjenu da li je rješavanje predmeta adekvatno ili ne", rekli su za portal InfoBijeljina iz Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske.

Milunović je, u svojoj izjavi od 14. jula, rekao da je do tada po Javnom pozivu za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene i nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske jednokratna novčana pomoć isplaćena za 6.120 boraca, od ukupno prijavljenih 14.270.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske raspisalo je 2. aprila javni poziv za materijalnu pomoć za socijalno ugrožene nezaposlene borce Vojske Republike Srpske u iznosu od 100 KM.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )