FOTO: null

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina završili su danas jednomjesečnu akciju sprovedenu povodom Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti u okviru koje su dijelili edukativne letke građanima sa porukom ,,Budimo nezavisni,,

Leci koji su podijeljeni na bijeljinskom Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, treba da pomognu građanima, prije svega roditeljima, da u ponašanju djeteta prepoznaju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno kozumiranje opojnih droga. 

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je da su policijski službenici, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, za 11 mjeseci ove godine nadležnim tužilaštvima podnijeli 35 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima zloupotrebe, protiv 49 lica. 

"U istom periodu, radeći na sprečevanju i otkrivanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, pronađeno je i zaplijenjeno oko 629 grama marihuane, oko 155 grama heroina i više od 220 grama kokaina", rekla je Simojlovićeva. 

Ona je dodala da je u preventivnom pogledu CJB Bijeljina ostvario saradnju sa direktorima osnovnih i srednjih škola, psiholozima i nastavnim kadrom kako bi ih obavijestio o štetnosti zloupotrebe droga kod školske populacije. 

"Policijski službenici obavili su i niz predavanja o maloljetničkoj delinkvenciji, vršnjačkom nasilju, te štetnosti zloupotrebe opojnih droga u osnovnim školama na području grada Bijeljina", rekla je portparol CJB Bijeljina. 

Promotivi plakat i letak pod nazivom "Budimo nezavisni" izradio je Tim za sprovođenje Strategije za borbu protiv narkomanije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )