FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Bijeljini će večeras početi višednevni festival za mlade "Protfest" tokom kojeg će biti održano nekoliko pozorišnih predstava, promocija knjiga i koncertnih svirki, najavio je organizator manifestacije Udruženja građana "Ubuntu".

U Centru za kulturu biće odigrane tri pozorišne predstave sa početkom u 20.00 časova, a večeras će posjetioci moći da pogledaju monodramu "Frida Kalo" u izvođenju Nikoline Bogdanović. 

Bogdanovićeva je monodramu, koja prati život genijalne i kontroverzne slikarke Fride Kalo, pripremala kao diplomski rad na master studijama. 

U petak, 12. oktobra, na repertoaru je predstava "Amrel za dve persone" beogradskog teatra "Le Studio", inspirisana djelom i likovima iz drama Aleksandra Ace Popovića. 

U originalnoj adaptaciji, koristeći dijelove njegovih poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta, gledaoce će, kroz susret jedne prodavačice starih stvari i šibicara, odvesti u čudesni svijet Acinih pijačnih ljudi. 

Predstavu "Kralj Ibi", po čuvenom tekstu francuskog književnika Alfreda Žarija, u subotu, 13. oktobra, odigraće članovi Gradskog pozorišta iz Bečeja, koje je ovom predstavom pokupilo mnogobrojne festivalske nagrade. 

Svih festivalskih dana u "Jelen" pabu biće organizovane svirke od 21.00 čas, a večeras će nastupiti "Di-džej Spiker Hampin", "D siids" i "D blek rum" iz Hrvatske, kao i "Papaver kazins" iz Mađarske. 

U petak, 12. oktobra, nastupaju "Pasd" iz Mađarske, "G.R.I.M.M" iz BiH i "Lav hanters" iz Srbije, kao i glumac Sergej Trifunović koji će za ovu priliku puštati muziku. 

U subotu, 13. oktobra, nastupaju "Di-džej Spiker Hampin", "Babaduh" i "Harlekin" iz Srbije, kao i "Hejz en eš" iz Makedonije. 

U nedjelju, 14. oktobra, festival će biti zatvoren stendap nastupom Sandre Silađev, poznatije kao Dinja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )