FOTO: null

Taksisti u Bijeljini najavili su protestnu vožnju i zaprijetili blokadom ulica, navodeći da nadležna inspekcija ne čini ništa da suzbije ilegalni prevoz zbog kojeg trpe veliku štetu.

Više od stotinu registrovanih taksista svakodnevno se susreće sa jednakim brojem onih koji voze na divlje i kupe im putnike ispred nosa, piše Glas Srpske .

- Svi to znaju, ali niko ništa ne preduzima. Ako lokalna vlast ne preduzme ništa nakon protestne vožnje u petak, blokiraćemo saobraćajnice, jer ovako više ne možemo - kazao je potpredsjednik sekcije taksista Boško Stojančević.

Taksisti ističu da im ilegalni prevoznici otimaju putnike jer voze ispod cijene.

- Prije neki dan bračni par mi je mahnuo da stanem, a ispred mene je išao "divljak". Staje im, otvara vrata i bukvalno mi otima putnike. To je isto kao da mi je gurnuo ruku u džep i izvukao četiri marke. Došlo je vrijeme da se od ilegalnih prevoznika ni za hljeb ne može zaraditi - žali se taksista Dušan Vučković.

Prema njegovim riječima, do sada su se nebrojeno puta žalili inspekciji, ali to nije urodilo plodom.

- Svaki registrovani taksista plaća državi više od 400 KM mjesečno, plus zakup štandova i šestomjesečni vatrogasni aparat, dok nelegalni prevoznici prolaze pored inspekcije kako hoće, niko ih ništa ne pita - kazao je Vučković.

Iz Gradske uprave Bijeljina nisu odgovorili na pitanja u vezi sa problemima taksista, navodeći da su oba saobraćajna inspektora na terenu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )