FOTO: null

Odbornici novoizabranog gradskog parlamenta, koji su danas zasjedali, i donosili budžet za narednu godinu, poništili su odluku koju je prethodni saziv u junu ove godine donio, a tiče se povećanja socijalnih davanja porodicama djeca sa posebnim potrebama s

Iz tog razloga, članovi Udruženja "Drugačiji svijet" danas su se okupili kako bi protestom izrazili ogorčenost odlukom Skupštine grada da se poništi ova odluka, čime je djeci sa posebnim potrebama umanjeno osnovno ljudsko pravo, odnosno njihova ionako niska primanja.

Delegaciju Udruženje Drugačiji svijet primio je gradonačelnik Biejljine Mićo Mićić, koji je istakao da ima razumjevanja za njihove probleme, da je Bijeljina jedan od tri grada u BiH koja izdvaja dio sredstava za pomoć ovim licima, ali da trenutno nema sredstava u budžetu za povećanje izdvajanja.

135 djece iz ove kategorije na području Biejljine živi u teškim socijalnim i zdravstvenim potrebama u stanju "šoka i ogorčenja". Naravno da je i ova kategorija posvađala bijeljinske političare.

I dok su se političari prepucavali oko toga ko je kriv za ovakvo stanje, djeca i njihovi roditelji su proveli dva sata na otvorenom, po veoma hladnom vremenu, a neki nisu zbog težine bolesti mogli dovesti svoju djecu ispred gradskog parlamanta.

Bez obzira ko je u obavezi da pomogne djeci sa posebnim potrabama, ova kategorija zaslužuje da se povede računa o njima.

Možda bi dio sredstava mogli i sami odbornici da odvoje od svojih primanja, upravnih odbora, raznih komisija, direktorskih mjesta, a sigurno da ako postoji volja, da bi se sredstava od 200.000 KM, koliko je potrebno za ovo povećanje, mogla bez nekih velikih problema obezbijediti jer je samo trebalo biti ispred zgrade gradska administracije i pogledati današnji protest.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )